Clare Waight Keller za Chloé

Clare Waight Keller je nova kreativna direktorica znamke Chloé. Vodenje francoske znamke bo prevzela s 1. junijem, s tem pa nadomestila Hannah MacGibbon.

Clare Waight Keller za Chloé

»Hvaležni smo za vse sodelovanje in lojalnost znamki,« je Hannahin odhod komentiral Geoffroy de la Bourdonnaye (CEO). »Njeni talenti bodo pogrešani in izjemno smo ponosni, da jo lahko imamo na 'steni slavnih' med vsemi vrhunskimi oblikovalci, ki so s Chloe sodelovali vse od leta 1952. Želimo ji vse najboljše pri njenih bodočih projektih.«

Clare pa je nad nastopom nove vloge zelo pozitivna: »Navdušena sem, da se pridružujem eni najbolj prestižnih oblikovalskih hiš v Parizu. Chloé je znamka, ki ustvarja čudovite občutke za lahkotnost ženskosti in razigrano prefinjenost. Veselim se, da bomo to nadaljevali tudi v prihodnja obdobja.«
Pregled dela skozi leta: Clare Waight Keller

-    Plesti je znala že pri pri svojih rosnih petih letih. Naučila jo je mama.
-    Študirala je na Ravensbourne College of Art, kjer je diplomirala iz področja mode, potem pa opravila še magisterij modnih pletenin na Royal College of Art.
-    Odhod v New York na delovno mesto v ženski kolekciji pri Calvin Klein.
-    Sodelovanje z Ralph Lauren.
-    Leta 2000 jo je k sodelovanju povabil Tom Ford za Gucci.
-    Za tem je leta 2005 prevzela vlogo kreativnega direktorja pri Pringle of Scotland. Dobila je nalogo za kompletno prenovo znamke, kar je tudi opravila s svojo prvo kolekcijo februarja 2006.
-    Leta 2007 je bila prejemnica nagrade Scottish Fashion Awards.
-    Marca 2011 je dala pri znamki Pringle of Scotland odpoved, za razlog pa je navedla 'osebni razlogi'.


Fotografija www.chloe.com, pomlad-poletje 2011

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri