Bethina »oblačilna IKEA« za močnejše

Beth Ditto, pevka zasedbe Gossip, načrtuje linijo oblačil za močnejše postave, sestavljeno iz osnovnih kosov. Kot je poenostavljeno opisala svojo zamisel, bi bila to "nekakšna oblačilna IKEA za okrogle punce in fante".

Beth (na fotografiji na naslovnici revije Love izpred treh let) je ponosna na svoje obline in je dejavna v boju za sprejemljivost ljudi močne postave v družbi, obsedeni z vitkostjo.

Beth je v preteklosti že sodelovala z britansko znamko oblačil za močnejše Evans, takrat si je zamislila oblačila, ki so združevala vplive punka iz 80. in sloga 40. let.

Zdaj pa načrtuje nekaj bolj preprostega.  Želi si zasnovati "poceni, dostopne, osnovne" kose, ki bi bili izdelani na družbeno odgovoren način, kot je povedala v intervjuju za Vulture.

Razkrila je še, da je njena želja ustanoviti spletno trgovino z vintidž oblačili, kjer bi strankam pomagali sestaviti celotne oprave - in to ne le takšnih, ki pristajajo samo vitkim (dekletom).

"Karl ni pri zdravi pameti"
V istem intervjuju - v celoti ga lahko preberete tukaj - je Beth komentirala še izjavo Karla Lagerfelda, ki je njeno pevsko kolegico Adele označil za debelo.

Dittova, ki je vedno brez dlake na jeziku, pravi, da "Karl ni pri zdravi pameti" in dodala, da je res nadarjen, a to še ne pomeni, da ima vedno prav.

Nato je spomnila še na dejstvo, da je bil tudi Karl sam nekoč precej močne postave, pa še zelo ekscentričen povrhu ...

Najbolj brano