Nova doba modne hiše Chanel (Vse, kar morate vedeti o modni reviji jesen in zima 2020)

Virginie Viard, ki je po smrti Karla Lagerfelda prevzela vajeti pri modni hiši Chanel, se sooča z eno izmed najtežjih nalog - naslediti legendarnega oblikovalca tega tisočletja. 

Nova doba modne hiše Chanel (Vse, kar morate vedeti o modni reviji jesen in zima 2020) - Foto: Chanel

Na predstavitvi kolekcije jesen in zima 2020 smo eno leto po njegovi smrti lahko občutili korenito spremembo. Obiskovalce je v muzeju Grand Palais v Parizu, kjer se šov odvije vsako sezono, pričakal popolnoma mimimalističen set z belimi stopnicami s črnimi rovi in ogledalu podobnimi tlemi. Brez spekatakularnosti, ki smo je bili vajeni pri Lagerfeldu.

Prvič je bilo moč čutiti, da se modna hiša podaja v novo dobo. 

Hyunji Shin, Gigi Hadid, Mona Tougaard

Skozi meglico so se po po modni pisti začele sprehajati manekenke. Včasih ena, včasih dve, ki sta se držali pod roko, spet drugič kar tri. Črno-belo kolekcijo, s pridihom zelene in za modno hišo značilnega odtenka rožnate, so sestavljali kratke hlače z jaknami, plašči, široke hlače, odpete ob robovih (te so med obiskovalci dvignile še posebno veliko prahu), in le nekaj oblek.

Kaia Gerber

Vse manekenke so nosile enake škornje, ki so spominjali na mušketirske. Predstavljali so poklon tistim, ki jih je nosil Lagerfeld, je razložila Viard. 

"Zelo preprosta, zelo čista sila. Romantika, vendar brez vsakega razcveta. Čustva, a brez pretiravanja," je kolekcijo pojasnila Virginie Viard. "Gibanje, zrak ... modna pista brez okvirja. Ne maram okvirjev."

Chanel kot smo ga poznali doslej se brez dvoma poslavlja. Le kaj bo prinesla prihodnja sezona?

Pripravila: Ana Abram

Fotografije: Chanel promocijski material

Preberite še: Ekskluzivno iz Pariza: Oglejte si viralen trenutek z modne revije Thom Browne

Priporočamo tudi: Gigi Hadid je v Parizu nosila ta moški stajling in nas očarala

Najbolj brano