Vse, kar morate vedeti o Givenchyjevi kolekciji za pomlad in poletje 2020

Kolekcija je pogovor med minimalističnim New Yorkom iz 90-ih in bujnim Parizom.

Vse, kar morate vedeti o Givenchyjevi kolekciji za pomlad in poletje 2020 - Foto: Profimedia

Večerna Givenchyjeva modna revija je morala tekmovati z vihravim vetrom in dežjem, saj se je Pariz dramatično potopil v jesen, toda med stenami Garde Républicaine so vladali poletni džins in spomladanske obleke. Kolekcija Clare Waight Keller z naslovom "NY Paris 1993" je želela združiti "prefinjeno bistvo Pariza s surovim duhom New Yorka".

Džins je bil v centru pozornosti in prišel je s trajnostnim opozorilom.

Givenchyjeva vabila na modno revijo so prišla na kvadratu spranega džinsa - namig na prevladujočo temo.

Ko so se manekenke pojavile na modni pisti, je bilo hitro razvidno, da je najnovejša posodobitev znamke prav džins: z ljubezijo nošen džins iz 90-ih je bil nadgrajen in izpopolnjen v vrhunskem krojenju.

Široke, sprane in večkrat raztrgane kavbojke in kratke hlače je oblikovalka združila z modernimi svilenimi bluzami z visokimi ovratniki.

Navdih je Clare Waight Keller našla v svoji izkušnji, ko se je leta 1993 preselila iz Londona v New York in takoj po koncu šolanja dobila delo pri Calvinu Kleinu.

Hlačni kostim je dobil nove razsežnosti. Bermuda hlače so od sedaj klasika.

Oblikovalka je manekenke oblekla v bermuda hlače in jim nadela suknjiče s strukturiranimi rameni, ki so kljub izčiščenosti delovali ženstveno. Globok izrez suknjičev je razkrival golo kožo, medtem ko je pogled navzdol zagotovil udobje v natikačih.

Tudi usnje je bilo deležno svoje posodobitve.

Oblikovalka si je usnje zamislila tudi za prihodnjo pomlad in jesen. Ne glede na to, ali ste naklonjeni širokim trenč plaščem ali kratkim topom, so vam pri  Givenchyju v pomoč.

Na modni pisti sta med paleto kožnih odtenkov izstopali smaragdno zelena in modra, ki sta se kazali na ozkih krilih in topih.

Boho obleka resnično ne odhaja.

Obleke, ki jih lahko nosite kamorkoli in ki oddajajo dobor stanje duha, si je oblikovalka za Givenchy zamislila posute s cvetlicami. Napihnila jim je rokave, da spominjajo na balone, odrezala pa tako, da se ovijajo okoli vratu ali pa ga popolnoma razkrivajo.

Ponudila pa je tudi romantične in nežne obleke, ki laskajo vsakemu tonu polti.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Bella Hadid nam je pokazala, kako bomo to sezono kombinirali kavbojke

Priporočamo tudi: Amal Clooney nas je presenetila z drznim mini krilom

Najbolj brano