Modna hiša Ralph & Russo predstavlja prvo digitalno avatarko v visoki modi

Včeraj, 6. julija, se je začel prvi digitalni teden visoke mode v Parizu. Novo kolekcijo za jesen in zimo 2020 je predstavila tudi modna hiša Ralph & Russo.

Modna hiša Ralph & Russo predstavlja prvo digitalno avatarko v visoki modi - Foto: Ralph & Russo

Teden visoke mode v Parizu se prvič v zgodovini odvija digitalno. Haute couture kolekcijam, ki temeljijo na detajlih in čustveno nabitih modnih revijah, je digitalna platforma predstavljaja velik izziv. Vsaka modna hiša se je odločila za svoj pristop - od pogledov v zakulisje do kratkih filmov - omejitev ni bilo. 

Modna hiša Ralph & Russo, ki sta jo ustanovila Tamara Ralph in Michael Russo, je v predstvitvi nove kolekcije haute couture jesen in zima 2020/2021 uspešno združila dve nasprotni si dimenziji. Tradicija visoke mode se je pomešala z digitalno eksperimentacijo. Dopolnjevali sta druga drugo. 

Videz 39 - Emeraldno zelena večerna obleka brez naramnic

Predstavitev se je začela s pogledom v zakulisje. Gledalci so opazovali nastajanje skic, digitalizacijo vzorcev in ročno vezenje.

Končna kolekcija je bila predstavljena v dveh svetovih: v studiu in v virtualnem prostoru

Modna hiša Ralph & Russo je gledalce povabila v svoj atelje. Spremljali smo umetniški proces od skice do ročno izdelanih vezenin in izbire blaga, na koncu pa je vlogo modne piste prevzela digitalna realnost. Virtualna avatarka z imenom Hauli (v jeziku Svahili pomeni moč) je nosila sedem različnih večernih oblek, ki so predstavljale sedem čudes sveta. Barvno paleto kolekcije so sestavljali živahni barvni toni zlato rumene, nebeško modre in sivkine vijolične. 

 "V spremenljivih časih je pomembno, da se ne le razvijamo, ampak tudi inoviramo. Navdušena sem bila nad mislijo, da bomo ustvarili nekaj, kar ni novo le za našo modno hišo, ampak za celotno kategorijo visoke mode. Nekaj, kar bo zares premaknilo do sedaj postavljene meje. Avatarji morda res niso nič novega, a to ni nekaj, kar bi svojo pot dosedaj našlo tudi v svet visoke mode," je za Harper's Bazaar povedala Tamara Ralph. 

Hauli

Predstavitev kolekcije pa ni predstavljal edinega izziva, spremenjene razmere so otežile tudi njeno nastajanje. "Digitalno ustvarjanje ni nič manj zamudno od fizičnega," je Ralph povedala za WWD. 

Kolekcija fotografirana v studiu 

Nekaterim modnim hišam je nov format brezdvoma še nekoliko tuj, kar je bilo vidno tudi na predstavitvah novih kolekcij. Ralph & Russo zagotovo ni ena izmed njih. 

Pripravila: Ana Abram

Fotografije: Ralph & Russo

Preberite še: Črno barvo bomo letošnje poletje nosili tako

Priporočamo tudi: Milano in Paris sta potrdila, da modni teden septembra bo

Najbolj brano