Milano in Paris sta potrdila, da modni teden septembra bo

Bo prihodnja modna sezona potekala, kot da je vse po starem?

Milano in Paris sta potrdila, da modni teden septembra bo - Foto: Chanel

Modna industrija je med pandemijo koronavirusa doživela močan udarec. Za trenutek se je celo zazdelo, da modni svet nikoli več ne bo enak. Izredna situacija je sprožila mnogo sprememb, ki so se prej zdele nemogoče. 

A videti je, da se stvari počasi že vračajo na ustaljene tirnice. Tako se vsaj zdi. Modna hiša Burberry je prva napovedala, da bo septembra uprizorila modno revijo na prostem. Kasneje je novico, da modni teden v Parizu bo (in v živo ne le prek digitalne platforme), javilo tudi združenje Federation de la Haute Couture et de la Mode, sedaj pa se trendu pridružuje tudi Milano. 

Versace 

Čeprav so nekateri modni velikani, kot sta Saint Laurent in Gucci, zapustili modni koledar, vplivne modne hiše še vedno stavijo na moč modnih tednov. Eksperimentalni londonski digitalni modni teden je dokazal, da vsaj zaenkrat tehnologija ne more nadomestiti doživetja, ki ga ponuja realnost. Zanimivo bo videti, kako bodo modne hiše organizirale svoje revije, ki bodo verjetno sprejele manj ljudi kot do sedaj. 

Modni teden v Milanu bo (če bodo razmere dopuščale) potekal od 22. do 28. septembra, v Parizu pa ob 28. septembra do 6. oktobra. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Princesa Diana bi danes praznovala 59. rojstni dan - oglejte si 20 fotografij njenih ikoničnih stajlingov

Priporočamo tudi: To je enostavna poletna frizura, na katero prisegajo vse manekenke

Najbolj brano