Givenchy ponovno ne bo predstavil kolekcije med modnim tednom Haute Couture

27. 12. 2021
Givenchy ponovno ne bo predstavil kolekcije med modnim tednom Haute Couture (foto: Profimedia)
Profimedia

Kreativni direktor modne hiše Givenchy Mathew Williams ponovno ne bo predstavil že dolgo pričakovane Haute Couture kolekcije.

Mathew Williams, ki je aprila 2020 zamenjal Clare Waight Keller na prestolu modne hiše Givenchy, je po predstavitvi kolekcije Pre Fall 2022 razkril medijem, da bo modna hiša ponovno prestavila termin predstavitve Haute Couture kolekcije. Ta je bila na urniku proti koncu januarja 2022. 

Givenchy Pre Fall 2022 - Profimedia 


To pomeni, da modna hiša oz. Mathew Williams že od prve polovice leta 2020 ni predstavil kolekcije visoke mode. Ali je strošek izdelave izredno drage kolekcije med pandemijo predrag ali mutacija Covid virusa Omicron ponovno preklicuje načrte? 

Givenchy Pre Fall 2022 - Profimedia 


Med pogovorom z novinarko se pohvali, da je milijarderju Elonu Musku podaril Givenchy suknjič, v katerem je bil viden že trikrat. Od kdaj je Elon postal ciljna publika obdarovanja modnih hiš? Ali njegove milijarde niso namenjene prav zapravljanju oblačil v prestižnih modnih hišah? 

Givenchy Pre Fall 2022 - Profimedia 


Mathew je lastnik modne znamke Alyx Studio, ki slavi po minimalističnem uličem stilu s pridihom filma Matrix. To je uvedel tudi v modno hišo Givenchy, ki do sedaj še vedno ni imela uspešne kolekcije. Ostaja mu ostro oko in okus za modne dodatke, kot so torbice, čevlji, očala in nakit. 

Givenchy Pre Fall 2022 - Profimedia 


Morda nas bo prijetno razveselil s še zdaj ne videno Haute Couture kolekcijo, ki naj bi jo predstavil julija 2022. Mathew pravi, da že dela na poskusnih vzorcih, ki jim pravijo toile.

Pripravil David Kobe

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kako to zimo nosili enega največjih zimskih trendov: elegantni karo vzorec

Priporočamo tudi: Si upate nositi drzne čevlje, ki bodo glavni trend prihajajočega leta?

Novo na Metroplay: "Ni potrebe, da je glavna junakinja vedno popolna, vitka in prekrasna ženska." | Gaja Filač