Kako to poletje nositi polo majico?

Verjamemo, da v njej letos ne boste igrali samo golfa, tenisa ali pola.

Moda, 9. 7. 2016
Stella McCartney - Foto: Profimedia

Definicija

Polo majica je majica s kratkimi rokavi z obveznim ovratnikom, ki se zaključuje z dvema ali tremi gumbi, in potencialnim žepom.

Polo majica in njeni očetje

Ob besedi polo majica pomislimo na tri modne velikane, ki so z njo dobesedno zgradili svoje modne imperije: Lacoste, Fred Perry in Ralph Lauren.

Zibelka

Tako igralci tenisa kot pola so na začetku 20. stoletja nosili majice z dolgimi rokavi. Prve neudobnosti je leta 1926 na ameriškem odprtem prvenstvu rešil francoski igralec René Lacoste. Na igrišču se je pojavil z belo majico iz bombažnega piquéja, s kratkimi rokavi in ovratnikom z gumbi, ki ga je bilo mogoče dvigniti ali spustiti, ter krojem, ki je bil na hrbtni strani daljši kot spredaj.

Izbrali smo

Za resnično moden učinek jih nosite skupaj z oblačili kovinskega sijaja ali kot protiutež romantičnim čipkam.

Danes ...

... tradicionalne polo majice izbranih blagovnih znamk, kot so Ralph Lauren, Armani, Club Monaco, Dockers, Gucci, J. Crew, Lacoste, Fred Perry, Tommy Hilfiger, so statusni simbol na športnih igriščih, medtem ko so se na modni prestol zavihtele malce predelane različice polo majic oblikovalskih hiš Stella McCartney, Miu Miu, Craven in Lacoste.

Pripravila Petra Windschnurer

Preberite še: Modna urednica raziskuje: Kaj spakirati za na počitnice?

Najbolj brano