Kaj Tom Ford resnično meni o filmu ‘The House of Gucci’?

"Nekaj dni po ogledu House of Gucci sem bil zelo žalosten!"

Moda, 15. 12. 2021
Tom Ford

Končno smo dočakali film The House of Gucci. Film, ki si ga je Elle uredništvo ogledalo na ljubljanski premieri 25. novembra, je eden najbolj pričakovanih te sezone. 

Hiša Gucci je leta 1990 zaposlila Toma Forda kot glavnega oblikovalca za žensko konfekcijo, pod vodjo kreativne direktorice Dawn Mello. Leta 1994 je Tom dobil napredovanje v kreativnega direktroja. 

Tom je ogled dvo in pol urnega filma opisal kot ‘preživetje orkana’. Zgodba, polna pohlepa in umora, je večkrat prikazana humorno, kar je gospoda Forda konkretno zmotilo. 

Maurizio, potomec rodbine Gucci, ki ga igra Adam Driver, je prikazan kot izjemno zaprt in včasih dolgočasen karakter, kateremu Ford nasprotuje. "Maurizio je bil v življenju veliko bolj zanimiv, kot ga prikaže njegova upodobitev v filmu," pravi Tom. 

Dinamični duo, Al Pacino kot Aldo Gucci in Jared Leto kot njegov sin Paolo, prikažeta svoje igranje kot različico popularne TV oddaje Saturday Night Live. Jared Leto je brez dvoma eden od boljših igralcev, ampak upodobitev Paola kot malce mentalno motene osebe, je bila napačna.

Salma Hayek kot vedeževalka Pina Auriemma, je ključen del sage. Kot zanimivost, Salmin mož, Francois-Henry Pinault, je trenutni lastnik modne hiše Gucci. 

Lady Gaga je zvezda filma. Vse oči so uprte vanjo. "V pogosto pretiranem naglasu, ki se seli iz Milana do Moskve," pravi Tom. "Ampak koga briga? Njen nastop je odličen."

Maurizia so odkupili iz modne hiše, ko je Tom Ford postal kreativni direktor. To pomeni, da Maurizio v resnici ni nikoli čestital Tomu za prvo in zelo uspešno kolekcijo, kot je prikazano v filmu. 

"Nekaj dni po ogledu filma sem bil žalosten in razdražen. Toda z močno igro Gage in Adama, pretiranimi upodobitvami celotne igralske zasedbe, brezhibnimi kostumi, osupljivimi scenografijami in čudovito kinematografijo, bo film brez dvoma uspešnica. Ko stvarem nadenete ime Gucci, se enostavno prodajajo."

Pripravil David Kobe

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Poustvarite najbolj priljubljeno pričesko Chanel: potrebujete le nekaj minut, učinek pa je neverjetno šik!

Priporočamo tudi: Pozabite na kamelji plašč, Jennifer Lopez je nosila plašč, ki se poda na vse

Najbolj brano