Podelili prestižno Mercedes-Benz Fashion Award

Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana je obiskalo več kot poldrugi tisoč obiskovalcev. Ljubljana se je tako vpisala v imenitno družbo izbranih metropol, kjer gostuje teden mode prestižne nemške avtomobilske znamke.

MBFWLJ, 2. 11. 2015
Podelili prestižno Mercedes-Benz Fashion Award

Moda, dizajn in lepota so tri zelo povezane veje ustvarjalnosti. Skupaj sestavljajo celoto, ki navdušuje obiskovalce, publiciste, modne navdušence, fotografe, stiliste in nagovarja modne kritike.

Hkrati pa je kritični pogled na ustvarjalnost izrazila tudi štiričlanska strokovna žirija, ki je pod vodstom Nataše Peršuh, oblikovalke in izredne profesorice na Naravoslovnotehniški fakulteti, podelila modno nagrado Mercedes-Benz Fashion Award. Prva prejemnica nagrade, ki jo podeljujejo na vseh MBFW dogodkih je postala Sara Valenci. Strokovna žirija je podelila tudi dve priznanji žirije. To sta si prislužili Ana Jelinič in Maja Leskovšek.

Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana je več kot vsota posameznih delov. V prvih treh dneh so obiskovalci imeli priložnost obiskati izjemno predavanja direktorja zunanjega oblikovanja pri Mercedes-Benz, gospoda Roberta Lešnika, z naslovom Unexpected moments. Največji slovenski oblikovalec doslej je ekskluzivno predstavil uvid v oblikovanje avtomobilov ter znamke Mercedes-Benz.

Priložnost za razvajanje senzoričnih čutov ter širjenje razumevanja modne industrije in kreativnega ustvarjanja so zagotovo bile projekcije kratkih filmom Video pros. Devet avtorjev je na povabilo programskega in umetniškega direktorja Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana prispevalo svoje impresivno dojemanje modnih utrinkov. Temu je sledil vrhunec večera, ko je znamka JSP v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma predstavila svojo kolekcijo.

Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana je svojo prvo pot sklenil z dvema blokoma modnih revij mednarodno nagrajenih modnih oblikovalcev, okroglo mizo Kick-Ass-Thetics, kjer so v goste prišli Polona Juh, Tomaž Pandur, Aljoša Bagola, Saša Hes, pogovor je vodila Vesna Milek.

Preverite foto in video utrinke na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twiter ter na spletni strani mbfashionweeklj.si.

Najbolj brano