Vas zanima, kako nastaja nova številka ELLE? Pokukajte v domače pisarne naše ekipe

Od postelje do pisarne z razgledom. 

Lifestyle, 13. 4. 2020
Vas zanima, kako nastaja nova številka ELLE? Pokukajte v domače pisarne naše ekipe - Foto: Osebni arhiv

Tiskana izdaja in spletne vsebine revije ELLE že nekaj tednov nastajajo iz domačih pisarn. Pokukajte v zakulisje domov naše ekipe.

Petra Windschnurer, urednica mode in lepote 

"V pisarni doma ne sme mankjati prav poseben difuzor za naravna eterična olja, ki poleg urejenega svetlega delovnega okolja pomaga ustvariti delovno vzdušje, kot bi delala v naravi. Eterična olja lajšajo anksioznost in depresijo, zato fitonicidi v zraku (alfa-pinen, beta-pinen in D-limonen) zanesljivo prispevajo k boljšemu počutju in večji sproščenosti."

"Verjetno ste uganili, da D-limonen diši po limonah, alfa-pinen je najpogostejši terpen v naravi in ima zelo svež vonj po borovcih, vonj beta-pinena pa spominja na zelišča kot sta bazilika ali koper."

Katja Kozlevčar, izvršna urednica 

"Verjetno se bo marsikomu zdelo zelo čudno, ampak moja pisarna je kar postelja. Čeprav imam v stanovanju kar nekaj kotičkov, ki bi bili lahko bolj primerni za delo, se ne morem ločiti od nje. Zaradi udobja lahko za racunalnikom delam ure in ure ..."

Meta Kač, uredniška direktorica 

"Rada hodim v službo, zato sem v trenutni situaciji potrebovala kar nekaj časa, da sem se navadila na ritem dela od doma. Težava je v tem, da doma težje potegnem črto in preklopim na prosti čas, saj lahko ves dan sedim za računalnikom in pač delam. Tako ali tako ne morem nikamor. Zato sem toliko bolj hvaležna, da imam doma kotiček, ki je v teh časih nadomestil pisarno in je namenjen samo delu. Tako kot svojo pisarno tudi ta kotiček poskušam popestriti in olepšati z rožami."

Mojca Zemljak, redaktorica in lektorica

"Moj delovni kotiček v karanteni je tudi moje zatočišče, oaza kreativnih vibracij in vere v prihodnost, saj se tu v nasprotju s celim svetom ni skoraj nič spremenilo - še vedno imam rada preprosti red, občutek zračnosti, vzdušje brez motečih impulzov. Tu lahko nemoteno razmišljam, ustvarjam, delujem."

Anja Kralj, art direktorica 

"Zaradi pomanjkanja delovnih miz v stanovanju, se je v mojo pisarno spremenila kuhinjska miza. Popoldan nanjo sije res lepa popoldanska svetloba in vsakič se mi zazdi, da tudi takole sploh ni slabo." 

Ana Abram, spletna urednica

"Sončni dnevi so me prepričali, da svojo domačo pisarno iz postelje preselim na balkon, kjer se mešata vonj sveže kave in cvetoče glicinije."

Manca Pogačar, novinarka

"Delovni razgled s skušnjavo."

Katarina Mljač, urednica Instagrama

"Delo večinoma opravljam iz udobja svoje postelje. Zaradi selitve si namreč še nisem uspela izboriti pisalne mize, zato svoja podaljšana jutra preživim pod kovtrom z računalnikom v naročju."

Ina Podkoritnik, pripravnica 

"Dogajanje v mojih mislih je običajno projecirano na moji mizi. Pred kratkim sem zato s pomočjo prijateljice Ane slog delovnega okolja spremenila iz barvnega v minimalističnega. Enostavno in organizirano okolje izzove mojo kreativnost, še vedno pa z izbranimi dodatki lahko izrazim svojo osebnost."

Fotografije: Osebni arhiv

Preberite še: Karanteno preživljate v paru? Poglejte, kako ohraniti romantiko

Priporočamo tudi: Virtualni večer s prijateljicami? Tukaj najdete neskončno receptov za odlične koktajle

Najbolj brano