Karanteno preživljate v paru? Poglejte, kako ohraniti romantiko

... ali kako ne uničiti vašega razmerja, ko ves čas preživljata skupaj.

Karanteno preživljate v paru? Poglejte, kako ohraniti romantiko - Foto: Profimedia

Torej, pandemija COVID-19 vas je v tesnih prostorih pustila le z vašo boljšo polovico. Seveda, v teoriji se sliši zelo seksi, vi in vaša ljubezen si lahko končno privoščita, kolikor hočeta "popoldanskih užitkov", in izkoristita čas za nežnosti in poglobitev veze.

Ampak po nekaj dneh prepiranja v pižamah zaradi nadležnega fantovega glasu med konferenčnim klicem, verjetno razmišljate:

Ali obstaja kakšen način, da se iz te nočne more moje razmerje reši nedotaknjeno?

Morda se zdi, da se borimo ali doživljamo napetost, ker živimo v tesnih prostorih, kar bi lahko predstavljalo problem, toda stiska pandemije tudi sama doda svoj davek - fizičen, čustven in finančen.

Toda četudi se zdi, da svet okoli vas bruga ogenj, še ne pomeni, da ga mora tudi vaše razmerje. Manjši argumenti lahko pomagajo razbremeniti napetosti in preprečiti večje konflikte. Ampak obstaja pravi način argumentiranja in napačen način. Takole lahko vi in vaš partnet preživita to peklensko nevihto, ne da bi se pri tem želela pobiti: 

Povejte partnerju, kako se počutite ... Mirno

To, da vas je strah in ste čustveni zaradi dogajanja po svetu, vam ne dovoljuje, da brez razloga projicirate svoje občutke na partnerja. Pomembno je poimenovati svoja čustva. Prepoznajte jih in si dovolite, da preverite, kaj čutite.

Namesto da bi te občutke potisnili v kotiček, posedite svojega partnerja na kavč in mu povejte, kako se počutite glede vsega. Umirjeno in iskreno. In če veste, da nanje prenašate svoje občutke? Čas je, da sprejmete odgovornost in se opravičite.

Spoštljivo si vzemite čas zase

Verjetno razmišljate: Kako za vraga naj bi bila v malem stanovanju sama s  partnerjem? Dobro vprašanje. Nastavite urnik, ki vam bo omogočil čas zase, skupni čas in čas, ki ga preživite s prijatelji na spletu. Če imate dnevno sobo in spalnico, se odločite za določen čas, ko bo splanica samo vaša. Tako se ne bo več treba skrivati v kopalnici in zavlačevati večernega prhanja.

Če ne morete doseči fizične razdalje, poskusite ugotoviti druge načine, kako pridobiti prostor. Uporabite slušalke in si sami oglejte film. Ali pa si privoščite solo spa noč v kadi, medtem ko je vaš partener v spalnici.

Ponudite podporo, če lahko...

Medtem ko se argumenti o tem, kdo je pojedel zadnji jogurt, zdijo majhni, je temeljni stres zaradi denarja resen - in to je ena večjih točk strahu v tem negotovem času, zlasti pri toliko ljudeh, ki so izgubili službo. To je pravi čas, da prosite za pomoč ali ponudite pomoč. Denar je že tako zapletena tema. Dodajte temu še odpuščanja in globalno pandemijo, pa dobite brutalni rezultat.

Če se vaš partner boji, da bi lahko izgubil službo ali je že odpuščen in ne ve, kaj bo počel naprej, je vaša naloga, da prisluhnete in ponudite podporo. V pogovoru naj bo nič presoje. Pomagajte jim ugotoviti, kako se prijaviti za brezposelnost ali se obrniti na ljudi, ki jih poznate, ki morda potrebujejo samostojno delo na daljavo. Ali pa jim le dajte nekaj prostora, če to zahtevajo. Če imate ločene finance in imate denar, da jih podprete, jim to lahko ponudite. Prepričajte se, da imata oba načrt, če in kako vam bo povrnjeno, ko ponovno najdeta delo.

... vendar se ne zanašajte na svojega partnerja kot edino obliko podpore

Ker vaš partner dobesedno leži na kavču poleg vas, se je zelo enostavno obrniti na njih in jih preprosto zasuti s svojimi čustvi. Toda vaš partner ne more in ne sme biti vaš edini vir podpore. Bodite prepričani, da boste ostali povezani s prijatelji in družino prek sporočil, telefona in / ali video klepeta. Če boste preživeli čas z drugimi, boste ublažili pritisk na odnos in hkrati okrepili druge odnose.

Prav tako je pomembna skrb za lastno duševno zdravje. Sodelujte v vsakodnevnih ritualih, ki vam sprostijo um. Torej počnite, kar želite: pišite, rišite, berite, telovadite. Poiščite svoj zen.

Vlagajte v svoj odnos na različne načine

Ne čakajte, da se karantena konča, da ponovno investirate v vajin odnos. Naredite to zdaj. Za začetek lahko poskusite tako, da vsako jutro partnerja popvprašate po počutju. Namenita si veliko nežnosti. In četudi morata biti ves ša doma, si lahko nekajkrat na teden naredita pravi zmenek ali pa si si v dnevni sobi pogrneta piknik.

Medtem, ko se svet trenutno zdi kot zelo tesnoben prostor, je vaše druženje s partnerjem lahko tista svetla točka v sicer mračnem trenutku.
 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Šoping sobota: 5 športnih stajlingov, ki vas bodo motivirali za telovadbo

Priporočamo tudi: Nikoli ne uganete, kako samozadovoljevanje vpliva na vaše telo
 

Najbolj brano