Nikoli ne uganete, kako samozadovoljevanje vpliva na vaše telo

Prijetno s koristnim.

Nikoli ne uganete, kako samozadovoljevanje vpliva na vaše telo - Foto: Profimedia

Zmenki in seks so težki v času koronavirusa, vendar to ne pomeni, da se ne morete prepustiti užitku. Ministrstvo za zdravje v New Yorku je v času pandemije celo izdalo priročnik o varnejših spolnih praksah, v katerem je ljudi pozvalo, naj se spomnijo, da si "sam najvarnejši spolni partner." Z drugimi besedami, hvalijo prednosti masturbacije.

Poleg tega, da je sporočilo pozitivno, je tudi smiselno. Navsezadnje lahko užitek lajša stres in izboljša imunsko delovanje (dve posebej neprecenljivi lastnosti) med številnimi drugimi zdravstvenimi koristmi.

Kakšne so zdravstvene koristi samozadovoljevanja za zdravje? In ali je samozadovoljevanje dobro za vas? Poglejmo.

1. Lajša stres

Ko novice postajajo temnejše in se svet skuša izogniti tesnobi, ko ostajamo v zaprtih prostorih, je glavni problem stres. Masturbacija je odličen balzam za lajšanje le tega.

Užitek sprošča nevrokemične snovi, ki izboljšujejo razpoloženje, kot so oksitocin, dopamin in endorfini, ki vam lahko pomagajo sprostiti mišice in olajšati vaš zaskrbljeni um, tudi v času takega stresa.

V času, ko je vse kaotično in se javnost spopada z visoko stopnjo tesnobe, je samozadovoljevanje zasebna in varna tehnika za enostavno sprostitev.

2. Izboljša imunsko delovanje

Kot bistveno korist masturbiranja poudarjamo tudi izboljšano imunsko delovanje. Medtem ko je to med zdravniki pereča tema, pa nekatere raziskave kažejo, da lahko orgazem spodbudi raven imunoglobulina in tako okrepi vaš imunski sistem in prepreči bolezen - hkrati se počutite odgovorno in seksi!

3. Krepi mišice medeničnega dna

Če Keglove vaje niso za vas, obstaja še en način, kako okrepiti medenično dno, ki je še bolj zabaven.

Samozadovoljevanje lahko napne iste mišice, kar vodi k boljšemu seksu in manjši nevarnosti propada maternice ali mehurja! Obe zadevi sta dobri, a ena je zagotovo bolj seksi od druge.

4. Lajša bolečine

Če doživite kronično bolečino ali imate stanje, ki ga izbruhne stres ali spremembe, je lahko pandemija še večja nočna mora.

Orgazem je lahko naravno lajšanje bolečin, lajša pa lahko tudi glavobole in menstrualne krče.

Poleg tega, čeprav je treba opraviti še več raziskav, je še posebej fascinantna študija univerze Rutgers iz leta 1985 ugotovila, da so imeli udeleženci med samozadovoljevanjem povišan prag bolečine. Ženske v raziskavi niso samo preslepile bolečine - le postale so občutno (skoraj 75%) bolj strpne do nje, medtem ko se je njihova sposobnost zaznavanja bolečine povečala za več kot 100 %.

5. Pomaga vam spati

V zadnjem času se zdi, da je zvečer težko izklopiti misli in si privoščiti sproščujoč spanec. Samozadovoljevanje lahko prepreči nespečnost s pomočjo pomirjujočih učinkov oksitocina in endorfinov, kar vam lahko pomaga, da zaspite.

Časa imate na pretek, zato si privoščite nekaj užitka, morda se boste le naučili nekaj novega o tem, kaj vam je všeč.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: ELLE motivacijski ponedeljek: Anja Kolenc o tem, kako je svojo strast do ličenja spremenila v poklic

Priporočamo tudi: Najboljši vodnik za spletno nakupovanje v času karantene (15+ trgovin z dostavno v Slovenijo)

Najbolj brano