V kino prihaja dokumentarni film Mladi levi!

V četrtek, 19. januarja 2017, prihaja v kinematografe slovenski dokumentarni film o glasbeni skupini Mladi levi, ki je navduševala občinstvo celotne Jugoslavije.

Lifestyle, 13. 1. 2017

Film Mladi levi

Film pripoveduje zgodbo o eni prvih slovenskih električnih zasedb, v kateri so med drugim igrali Jernej Podboj, Bor Gostiša, Tomaž Habe, Janez Bončina – Benč, Jernej Jung, Stanko Arnold in Petar Ugrin ter soustvarjali zgodovino slovenske popularne glasbe.

Prav vsi ljubitelji glasbe so že slišali za slovensko glasbeno skupino Mladi levi, ki je v 70. in 80. letih polnila Halo Tivoli ter navduševala občinstvo celotne Jugoslavije.

Film režiserja Dejana Batoćanina spremlja glasbene legende, kot so Tomaž Habe, Janez Bončina – Benč, Jernej Jung, Stanko Arnold, Jernej Podboj in druge, ki so se po štirih desetetjih odločili za vrnitev na glasbene odre. V najnovejši zasedbi so se jim pridružili še trije vrhunski glasbeniki mlajše generacije, Igor Matković, Peter Ugrin in Matevž Šalehar – Hamo.

Meseci pripav in številnih vaj, vrnitev v 60. in 70. leta, prijateljske vezi, stkane preko glasbe, so uresničile, kar se je marsikomu zdelo nemogoče.

Glasbeni dokumentarec scenaristov Ane Kajzer in Dejana Batoćanina je premiero doživel v tekmovalnem programu Festivala slovenskega filma 2016, predvajali so ga na zaključku Festivala evropskega in mediteranskega filma 2016 v Piranu in na festivalu MUVI v Lizboni. V četrtek, 19. januara 2017, pa prihaja še v slovenske kinematografe.

Oglejte si še VIDEO napovednik:

Preberite še: VIDEO: Oglejte si nov videospot 2CELLOS za skladbo 'Game of Thrones'!

Priporočamo tudi: Zakaj je himalajska solna lučka top stvar, ki jo lahko imaš?

Najbolj brano