Triki, s katerimi bodo vaše fotografije zasijale v novi luči

Ne glede na to, ali želite izpopolniti svoj Instagram profil, ali pa le izboljšati fotografije, ki jih posnamete za lastni užitek, spodnji triki vam ponudijo novo perspektivo in tehnike, ki vam to omogočijo.

Lifestyle, 18. 5. 2017

fotografiranje

1. Ne planirajte

Najbolj intimne in pristne trenutke lahko ujamete, kadar situacija ni vnaprej načrtovana. Seveda lahko vnaprej izberete lokacijo za fotografiranje ali temo, ki jo želite zajeti, vendar raje opazujete svojo okolico in pustite, da vas poišče navdih.

2. Naravna svetloba

Objekt, motiv, osebo ali okolico boste v fotografijo najlepše ujeli ob prisotnosti naravne svetlobe. Pri tem je potrebno imeti v mislih tudi spreminjanje svetlobe ob različnih urah tekom dneva. V popoldanskem času, par uric preden zaide sonce, ima svetloba res poseben čar.

fotografiranje

3. Fotografiranje objektov

Pri fotografiji neživih predmetov oziroma objektov je dobro imeti v mislih sledeče napotke. Iščite kontrastne barve, skušajte prikazati nepravilnosti, fotografijo poskusite obrezati na različne načine oziroma objekt predstavite iz različnih zornih kotov.

4. Fotografiranje v naravi

Idealen čas za fotografiranje v naravi je zgodaj zjutraj ali v popoldanski urah, kajti takrat je svetloba najbolj optimalna. Ne pozabite opazovati, kje se nahaja sonce in skladno s tem eksperimentirajte, kako pade senca ob fotografiranju. Dodaten nasvet, ki se ga lahko poslužujete pri fotografiranju v naravi je, da uporabite nebo kot ozadje vaših fotografij.

fotografiranje

5. Število fotografij

Ne omejite se le na eno fotografijo. Posnemite jih več ter nato med procesom urejanja izločite neustrezne. S tem ko v objektiv en prizor ujamete večkrat iz različnih kotov, lahko na koncu dobite eno popolno fotografijo.

6. Inspiracija

Inspiracijo za svoje fotografije lahko črpate iz interneta, vendar pazite, da vas videno ne omejuje preveč. Lastna perspektiva je ključnega pomena.

Preberite še: Kako pravilno skrbeti za modrčke

Priporočamo tudi: Larisa Stojanovič: Strokovnjakinja, ki ve, kako se spopasti z znaki staranja in s kožo

Najbolj brano