Popoln zajtrk za sitost in raven trebuh skozi ves dan: V vodo dodajte dve žlici te tekočine pospešitev topljenja maščobe

Strokovnjakinja Anaïs Jazmine in ustanoviteljica metode BellySculpting, razkrije, katera živila zjutraj uporablja za ohranjanje ravnega trebuha.

Popoln zajtrk za sitost in raven trebuh skozi ves dan: V vodo dodajte dve žlici te tekočine pospešitev topljenja maščobe - Foto: Profimedia

Strokovnjakinja Anaïs Jazmine nas v knjigi, posvečeni njeni metodi "Bellysculpting", ki združuje vakuumiranje trebuha z vajami pilatesa, in v svojih najboljših nasvetih za "raven trebuh" opozarja na pomen prehrane pri doseganju svojih ciljev. Športna trenerka se je obkrožila z mikronutricionisti, naturopati in svojo sestro Sofijo Manousha, ustanoviteljico podjetja My BeautyFuel Food, da bi sestavila protivnetno prehrano, ki ohranja mikrobioto in posluša njeno telo. Našli smo njen prispevek, v katerem z nami deli svojo zdravo pijačo in vsebino svoje sklede za zajtrk.

Ne spreglejte:

Zajtrk je pogosto označen kot najpomembnejši obrok dneva, saj nam zagotavlja energijo in hranila, ki jih potrebujemo za produktiven začetek dneva. Strokovnjaki za prehrano poudarjajo pomen izbire zdravih živil za zajtrk, saj nam pomaga ohranjati stabilno raven energije, izboljšuje koncentracijo ter prispeva k dolgoročnemu zdravju. 

Ploščat trebuh: Strokovnjakinja razkriva, kaj jé za zajtrk 

Recept: kozarec vroče vode z 2 žlicama organskega jabolčnega kisa

"To je topla ali vroča voda, ki ponoči okrepi in očisti toksine, prisotne v telesu. Zato priporočam, da jo pijete zjutraj na prazen želodec. Dodajanje jabolčnega kisa spodbuja zmanjševanje maščob, izgubo telesne teže, izboljšanje krvnega sladkorja, pomaga pri prebavi, deluje antibakterijsko, da ne omenjam njegovega delovanja na kožo."

Jutranja skleda 

Recept: kokosov jogurt, sezonsko rdeče sadje, kot so borovnice ali jagode, dve žlici namaza iz oljnih semen (na primer mandljevega)

"Ta recept je idealen za zjutraj, saj je hiter in zelo popoln. Preprečil vam bo željo po hrani in inzulinske izbruhe ter povečal vašo energijo. Rdeče sadje ima malo kalorij in je bogato z antioksidanti (idealni za boj proti škodljivim učinkom prostih radikalov na telo), vitaminom C, kalijem (zelo dober v boju proti utrujenosti in celulitu).

Kokosov jogurt je bogat z dobrimi lipidi, antioksidanti, magnezijem, selenom, je bazičen in zelo dobro deluje proti utrujenosti  Poleg tega vsebuje probiotike, ki so koristni za zdravje črevesja. Za dodatno hranilno vrednost mu lahko dodate sveže sadje, oreščke ali med. Namaz iz oljnih semen pomaga zadovoljiti prehranske potrebe in umiriti željo po sladkorju zaradi hormonskega neravnovesja. Je zelo okusen in bogat z dobrimi maščobami.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kako bo mlada luna v biku 19. maja vplivala na vaše nebesno znamenje: Strelci najdejo svoj notranji mir, eno znamenje pa bo uživalo v neustavljivi ljubezni

Priporočamo tudi: S to sestavino v kombinaciji z jajci lahko stavite na rekordno izgubo kilogramov in obrok, poln antioksidantov

Najbolj brano