Poglejte, kaj vam pove lokacija aken na vašem obrazu

Odkrijte pomen lokacije vsakega mozolja.

Poglejte, kaj vam pove lokacija aken na vašem obrazu - Foto: Profimedia

Ali akne na vašem obrazu vedno izbruhnejo na istem območju? V tem primeru je morda koristno, če si ogledate zemljevid obraza z aknami, da boste lahko bolje razumeli pomen lokacij vaših mozoljev. Na podlagi ajurvedskih (celovit pristop k zdravju) načel obstajajo razlogi, da imate na enem ombočju več akne kot drugje. Hormoni, prehrana, slaba higiena, stres ali težava z notranjimi organi so dejavniki, ki bi lahko sprožili izbruhe na določenem mestu. Lepa koža pogosto prihaja od znotraj navzven. Eden od  krajev, skozi katere se vaše telo reši toksinov, bolezni in stresa, je njegov največji organ - koža.

Metoda uporabe lokacije aken za informiranje o zdravljenju in preprečevanju se imenuje preslikava obraza.

Preden pa stečete do ogledala v kopalnici in začnete pregledovati, je pomembno opozoriti, da vseh oblik aken ni mogoče pozdraviti s preprostim opuščanjem slabih navad; posvetujte se z dermatologom, da določite najboljšo obliko zdravljenja za vas. Kljub temu pa je pregled zemljevida obraza odličen kraj za začetek.

Akne na čelu, templjih in lasišču

Če pogosto nosite kape, je za vaše akne morda krivo trenje blaga. Akne so lahko tudi posledica uporabe težkih izdelkov za nego las, kot so balzami ali  tretmaji, ki lahko zamašijo pore okoli lasišča.

Drug možen krivec tukaj je stres. Morda je dobro, da v svojo rutino vključite zdravljenje aken s salicilno kislino, da boste lažje obvladali morebitne izbruhe aken. Da ne bi poslabšali stvari, odložite čips in sladkarije. Vaše čelo je povezano s prebavnim sistemom. Zmanjšanje količine maščob v vaši prehrani in povečanje vnosa vode bi lahko pomagalo.

Akne na nosu

Vaš nos je povezan s srcem in zmanjšanje mesa in začinjene hrane lahko tu zmanjša pojav mozoljev. Priporočamo, da jih zamenjate za živila, ki vsebujejo "dobre maščobe", kot so oreški, avokado, ribe ali laneno seme. Ker je to območje polno razširjenih por, preverite, ali vaša ličila niso po preteku roka uporabnosti ali da ne vsebujejo sestavin, ki zamašijo pore.

Med obrvmi

Na tem območju se najprej pokažejo alergije na hrano. Intoleranca na laktozo je možen dejavnik, prav tako prehrana, bogata z živili, ki jih je težko prebaviti, kot so hitra in predelana hrana. Če si obrvi voskate, vmesno območje obdelajte s salicilno kislino, da se izognete vraščanju dlačic.

Akne na licih

Kdaj ste nazadnje očistili čopiče za ličenje ali mobilni telefon? Če imate težave na tem področju, je morda čas, da jih dobro očistite. Ker področje ličnic ustreza tudi vašemu dihalnemu sistemu, je tudi kajenje cigaret nedvomno možen krivec.

Akne na bradi in čeljusti

To je lahko znak, da so akne posledica hormonskega neravnovesja. Kontracepcija ali spironolakton (ki znižuje raven testosterona) sta učinkoviti možnosti zdravljenja. Čeprav se hormonskim spremembam ne moremo izogniti, lahko učinek zmanjšate s primernim spanjem, pitjem dovolj vode, uživanjem listnate zelenjave in rednim čiščenjem kože.

Akne na ušesih

Ker je to področje povezano z ledvicami, so lahko izbruhi tukaj neposredna posledica dehidracije. Pijte veliko vode in se izogibajte gaziranim in kofeinskim pijačam.

Akne okoli ust

Nežne kože nad ustnicami in okoli njih ne moremo izpustiti z zemljevida za obraz z aknami. Akne okoli ust so lahko povezane z zaprtjem. Če sumite, da je to vzrok, povečajte vnos vlaknin. Povežemo jih lahko tudi z uživanjem preveč ocvrte ali začinjene hrane. Poskusite zmanjšati količino teh živil in preverite, ali je prišlo do izboljšav.

Občasno so madeži okoli ust, ki so videti kot mozolji, dejansko lahko alergična reakcija na zobno pasto. Propilen glikol in natrijev lavril sulfat sta dve pogosti sestavini zobne paste, zaradi katere se okoli ust oblikujejo drobne rdeče izbokline (imenuje se perioralni dermatitis). Rešitev za nego kože je preprosta: zamenjajte zobno pasto!

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Pozabite na navadno usnjeno jakno - Harry Styles je napovedal, kakšno bomo nosili sedaj

Priporočamo tudi: Ta obleka Victorie Beckham je vse, kar boste želeli nositi to pomlad

Najbolj brano