Kaj o vaši osebnosti pove vaša najljubša kava?

Je lahko vaš najljubši kavni napitek okno v vašo osebnost ... in vašo dušo?

Kaj o vaši osebnosti pove vaša najljubša kava? - Foto: Profimedia

Espresso

Večna klasika. Temelj vseh kavnih napitkov. Ste močni, čvrsti, tradicionalni. Rojeni vodja. Delate veliko in delate z radostjo, a se znate tudi zelo dobro zabavati. Stremite k temu, da so stvari narejene in narejene kvalitetno. Vaše delovne navade so drugim navdih, tako na delovnem mestu, kot tudi v vaših prijateljskih krogih. 

Če imate najraje espresso, potem uživate v okusu kave. Ste tudi malce bolj odvisni od tega magičnega napitka kot drugi. Verjetno ste nekoč v življenju že poskusili opustiti kavo, a se vam je svet okoli vas pričel rušiti že po 24 urah: bili ste sprti s partnerjem, nadrli ste redarja, ki sploh ni pisal parkirne kazni vam, pozabili ste zaliti rože in še mačka se je odločila, da vas zapusti. Povedano drugače - na kavi funkcionirate mnogo bolje kot brez nje. 

In še to - skupaj z pretežnih delom vseh zaposlenih v gostinstvu dobite migrenski napad vsakič, ko nekdo naroči ekspreso.

Bela kava

V Ameriki bi ji rekli the gateway drug. Zdi se, da smo svoj obsesivni odnos s kavo vsi začeli s pitjem prav bele kave. Ta za mnoge tudi kasneje ostane najbolj priljubljen način pitja kave. 

Ljudje, ki obožujete belo kavo, ste ljudje, ki se neradi odločate. Uživate brezskrbno življenje in zato ne želite pretirano analizirati vsake situacije. Po naravi ste bolj reflektivni, dopuščate domišljiji, da pretehta vse možnosti in najde tisto najbolj nekonfliktno.

Radi imate udobje in bela kava vam predstavlja kanček tega mehkega, toplega zavetja. Odkar ste na Primorskem ugotovili, da tam bele kave ne poznajo (oziroma ji rečejo drugače), poznavalsko tudi v drugih krajih po Slovenijih naročate latte ali latte macchiato. 

Cappuccino oz. kapučino

Kapučino je mlajši brat bele kave oziroma espresso, ki gre na lepše. Poleg resnih oboževalcev, ga pijete tudi tisti, ki imate nekoliko slabšo toleranco do mleka in si zato bele kave ne morete več privoščiti. Največji čar kapučina je njegova pena. Slastna, kremasta, po možnosti posuta s čokoladnim prahom. To je kavni napitek pravih uživačev.

Ljubitelji kapučina niste pretirani ljubitelji resnejših obvez. Radi imate svobodo, radi imate možnosti. In radi imate priložnostni seks. Ali vsaj priložnostni flirt. Zelo verjetno imate instagram profil, nabit s fotografijami privlačnih kapučino penic. #coffeetime, kajne?

Ljubitelji kapučina ste po duši nekoliko bolj sofisticirani, imate izdelan osebni slog in zelo vestno skrbite zase. Ste duhoviti, a poznate, kje je meja dobrega okusa, tako da vaše šale le rekdo prekoračijo družbeno sprejemljive norme. Obenem ste tudi zelo ustvarjalni, družabni in zvesti prijatelji. 

Kava z mlekom

Kava z mlekom je kavni default. A to ne pomeni, da ste ljubitelji te zvrsti kave dolgočasni. Pravzaprav imate nekoliko razdeljeno osebnost. Na eni strani ste organizirani, vestni in skrbni. Na drugi strani pa se radi sprostite, se prepustite svoji skriti divji naravi in si dovolite biti neurejeni. Ves čas iščete popolno ravnovesje med svojo logično in kreativno platjo.

Po naravi niste pretirano avanturistični, radi imate svoj mir in svoj red. Radi berete, gledate drame in razumete, zakaj včasih človek v življenju potrebuje pomoč razumevajočega psihiatra.

Pivci kave z mlekom ste v nenehnem tihem sporu z ljubitelji kapučina, saj slednji ne razumejo, v čem je finta kave z mlekom ("To je v bistvu kapučino brez najboljših delov," radi rečejo), a tisti, ki prisegate na kavo z mlekom, že veste zakaj. 

Črna kava

Samo kava. Kava v njenem bistvu. Ljubitelji črne kave ste po duši minimalisti. Ne potrebujete izstopajočih oblek ali kričečega nakita. V modi, tako kot v življenju, radi ubirate najbolj enostavno in praktično pot. Ste bolj tihi in nagnjeni k hitrim spremembam v počutju. 

V pogovorih ste neposredni, osredotočeni na dejstva. Ste tudi zelo dobri prijatelji, čeprav se neradi prilagajate. Je pa vaša odkritost vedno dobrodošla in včasih prav osvežilna komponentna kvalitetnega prijateljstva.

Brezkofeinska kava

Premostitveni napitek med kavo in čajem za tiste, ki ne veste točno, na katero stran bi se nagnili. Sicer ste miroljubni, ljubeznivi, prijazni, skoraj ezoterični. Ljudem za rojstni dan radi podarjate ročno narejena darila - šopke na vrtu nabrane sivke, v kleti izdelane dišeče sveče, prtičke z izvezenim duhovitim citatom. 

Po duši nekoliko bolj umetniški ljudje. Najraje imate klasiko - črno-bele filme in črno-bele fotografije. Običajno ste tudi leta kasneje še vedno v prijateljskih stikih z vsemi bivšimi.

Karamelni frapučino s smetano in cimetom

Oziroma kakršnakoli kavna varianta s smetano, a bolj kot je kompleksna in večplastna, bolj izraža, da ste nadvse živopisna osebnost. Včasih za nekatere, bolj umirjene, celo prekomerno živopisna. Radi klepetate, a niste najboljši v poslušanju. V življenju se raje odločite za lažjo, kot pa za pravo pot. Ste olikani, prijazni, radi se crkljate in obožujete vse, kar je mehko.

Ljudem radi razkrivate, kaj ste sanjali ali pa jim razlagate, kako so vaša čustvena nihanja pogojena z vremenskimi spremembami. Radi imate sneg, ampak vas v istem trenutku žalosti. In radi čutite veter, ampak vam obenem povzroča paniko.

V študentskih časih ste prakticirali z mehkimi drogami in zdaj ste prepričani, da imate odprte dodatne miselne nivoje. 

Fotografije: Profimedia

Vir: Govori.se

Preberite še: 15 najboljših filmov o modi za vse modne navdušenke

Priporočamo tudi: RECEPT: S tem smutijem svojo kožo nahrani Meghan Markle!

Najbolj brano