Iz prve roke modne in lepotne urednice: Dovolite si romantizirati in odigrajte glavno vlogo v svojem življenju

Trend romantiziranja lastnega življenja je nov način raziskovanja čuječnosti – prakse posvečanja pozornosti sedanjemu trenutku in zavedanja svojih fizičnih občutkov, misli in čustev brez obsojanja. - PETRA WINDSCHNURER

Iz prve roke modne in lepotne urednice: Dovolite si romantizirati in odigrajte glavno vlogo v svojem življenju - Foto: Profimedia

Ste se že ujeli v past sosedove trave? Veliko prevečkrat se namreč zgodi, da ne cenimo tega, kar že imamo. Vedno smo na misiji, kako napredovati in doseči boljše življenje. Redko sedemo in razmišljamo o vsem dobrem, kar že imamo. Mogoče je napočil čas, da se (znova) naučimo romantizirati svoje življenje in v njem odigramo glavno vlogo. Strokovnjaki na področju čuječnosti so namreč prepričani, da če nam uspe najti zadovoljstvo v majhnih stvareh v življenju, se ne bomo nenehno počutili potrti, ko (še) nismo na mestu, kjer bi radi bili. Temu v korist se razvijajo tudi popularne smernice na družbenih omrežjih. Objave na temo 'energija glavnega igralca' so že pred časom postale eden od pomembnih trendov skupnosti TikTok. Ena od uporabnic slavi življenje tako, da se namaka v jutranjem soncu na blokovskem balkonu, kot da bi bila na terasi prestižnega hotela na Azurni obali, druga raje uživa v svežem rogljičku in se pod odejo crklja v običajni beli srajci, kot da bi se zbudila v vlogi Čednega dekleta. Drugi si rutino zajtrka popestrijo tako, da si kupujejo šopke rož in ob tem vadijo hvaležnost. Tretji pa liste evkaliptusa, preden jih obesijo pod prho, za še več arome stisnejo z valjarjem. Vsem je skupen napis romantizirajte svoje življenje, z željo, da bi bili tudi najbolj vsakdanji dnevi edinstveni, saj prav ti sestavljajo večino našega življenja – ne počitnice ali posebni dogodki, ki se zgodijo le občasno. Besedna zveza romantiziraj svoje življenje se je na družbenih omrežjih pojavila že pred časom, priljubljenost pa se je povečala v mesecih najhujše pandemije. Od nas 'zahteva', da cenimo to, kar imamo tik pred seboj, in živimo z namenom ne glede na to, kako vsakdanji so lahko naši vsakodnevni rituali.

Gre za lep opomin, ki nam predlaga, da venomer v vsem iščemo trenutke lepote.

Novega družabnega aktivizma ne moremo enačiti z narcizmom in samoljubjem ali starejšo različico na Instagramu, ki nas je prepričevala, da so peneče kopeli s šampanjcem v roki ter maraton spa tretmajev odgovor na bolj zdrav odnos do sebe. Uporabniki družbenih omrežij danes vse bolj zavračajo sporočila, ki ljudi nagovarjajo k pridobivanju materialnih dobrin, pa naj bo to otroški voziček, v katerem bo vaš otrok spal tako mirno, da boste lahko uživali v svoji jutranji kavi, ali zgolj knjiga, ki jo morate prebrati, da dosežete stanje miru. Prav tako si številni ne morejo privoščiti hitrega vizualno popolnega izleta v Italijo ali pobegniti na polje, polno rož, oblečeni v razkošno obleko. Vse več uporabnikov se odpoveduje tudi estetiki 'it dekleta', ki promovira univerzalno pot do dobrega počutja, polno zelenih sokov, vodenja dnevnika in vadbe. Verjetno je zato poleg pristnih objav skupnost TikToka na besedno zvezo glavni junak proizvedla enako toliko meme objav in parodij, ki so se norčevale iz čedalje manj prepričljivih narcističnih filmskih klišejev, ki so še do nedavnega krojili recepte, kako postati kraljica svojega življenja.

Ustvarjalci vsebin danes na temo romantiziranja življenja 'oglašujejo' majhne, ​​preproste in pogosto brezplačne načine, kako v svoj dan vključiti malo romantike. Sodelavka je pred kratkim z javnostjo delila nasvet, kako užiti delovnik kot zvezda. "Mizico s prenosnim računalnikom sem prestavila k oknu s pogledom na ulico. Ko sem pod oknom zaslišala vrvež mesta in mi je pogled zastal na kupu revij, ki sem jih dobila od prijateljice, sem se pri pisanju počutila kot Carrie v seriji Seks v mestu."

Trend je pozitiven do stvari, ki jih ponuja življenje – ne glede na to, ali so okoliščine takšne, kot ste si jih zamislili ali želeli.

Modrosti in navdihe črpa z različnih področij, kot so čuječnost, pozitivna psihologija, danska navada hygge, ali iz kolažev na Pinterestu (pokukajte k @pastelbeige), vendar je predstavljen tako, da pritegne pozornost in ohranja svežino. Če se poskušamo na prijazen način postaviti v središče svojega življenja, smo na dobri poti k temu, da ga bomo res živeli. Postati glavni lik je tudi način ustvarjanja bolj pristnega sebe in ustvarjanja prostora za to, kar smo.

Čas je, da se znova zaljubite v svoje življenje in odkrijete, kaj vam resnično prinaša srečo.

Je to drag dopust ali nov kos oblačila? Ali pa bi enostavno morali nehati čakati na trenutek, kot je popolna slika, in začeti uživati ​​v sedanjosti? Toliko veselja lahko najdete v brezplačnih stvareh. Jutranjo svetlobo užijte v čisti tišini, skakanje po dežnih lužah ni rezervirano samo za otroke, in ko si boste privoščili skodelico čaja, med pitjem ne opravljajte več nalog. Okus je veliko boljši, ko se nanj osredotočimo.

Postanite sam svoj najboljši prijatelj

Ne morete živeti srečnega življenja, če se popolnoma in vedno zanašate na druge, da vas bodo osrečili. Ljudje v naše življenje prihajajo in odhajajo. Edina oseba, ki bo ostala z vami vse do konca, ste vi. Naj vam bo udobno biti sami s seboj. Izberite hobije, ki jih lahko počnete sami, in jih z veseljem opravljajte sami. Pomembno je, da spoznate, kako lepo je lahko življenje, tudi ko ni nikogar ob vas.

Fotografij: Profimedia

Preberite še: Ali je menopavza zadnja meja zdravja žensk?

Priporočamo tudi: Pozabite na črn plašč, to je plašč letošnje jeseni, katerega svojo različico ponuja vsaka high street znamka

Najbolj brano