Dober začetek dneva

Ste eden tistih, ki se zjutraj zelo težko zbudijo? Tudi vi zjutraj najmanj petkrat prestavite budilko, preden vstanete? Za večino je jutranje bujenje zelo naporno, zato smo pripravili 5 kratkih nasvetov za lažje in hitrejše bujenje. Napotki vas bodo že na vse zgodaj zjutraj napolnili z energijo in pozitivnim pogledom na svet.

Dober začetek dneva - Foto: Fotografija Shutterstock

Vzemite si čas tudi za vstajanje

1. Ko vstanete, se najprej dobro pretegnite in nekajkrat globoko vdihnite. Telo potrebuje nekaj minut, da začne delovati po osmih urah spanja, zato temeljito pretegnite roke, noge in hrbet ter ogrejte vrat. Vse to lahko storite kar v postelji. Tako boste telo pripravili na pokončen položaj in bili boste veliko bolj budni ter pozorni.

Kratka meditacija

2. Z meditacijo najdite svoj notranji mir. Večini od nas se vedno kam mudi, zato je pomembno, da si vzamemo čas zase in notranji mir, ki ga lahko dosežemo z meditacijo. Tisti, ki že meditirate, veste, kako se temu streže. Vsem začetnikom pa priporočamo, da za začetek usedejo v mirno sobo, zaprejo oči, dihajo in ob tem poskušajo ne misliti na vsakdanje težave. Najlažje je, da si teh 5 minut vzamete kar zjutraj, saj se velikokrat zgodi, da popoldne ali zvečer nimamo časa ali pa smo enostavno preveč utrujeni.

Prha

3. Skočite pod prho. Čeprav bi teh 5 ali 10 minut raje preživeli v topli postelji, si raje privoščite osvežilen in prebujajoč tuš. Telo boste prekrvavili in osvežili, kar bo pripomoglo k pripravam na izzive, ki vas čakajo tekom dneva.

Zajtrk brez izgovorov . .

4. Privoščite si slastnega in energijskega! Verjetno ste že slišali, da je zajtrk najbolj pomemben obrok dneva, zato ga nikakor ne preskočite. Pripravite si polnozrnat toast, kosmiče in kakšno sadje ter skodelico dišeče kave ali čaja. Če zjutraj niste lačni je možen odgovor samo en - zvečer ste pojedli preveč!

Glasba

5. Uživajte ob glasbi. Ko se pripravljate za dolg in naporen dan v službi, poslušajte glasbo po vaši izbiri. Nekateri imajo ob zgodnjih urah rajši umirjene skladbe, drugi pa poskočno glasbo. Kakorkoli že, glasba, ki vas spravi v dobro voljo, vam bo brez dvoma polepšala začetek dneva. Tako boste dom zapustili samozavestnejši in pripravljeni na dan, ki je pred vami.

Več o aktivni preobrazbi telesa in duha, lahko najdete tudi na povezavi preobrazba.aktivna.si.

Najbolj brano