Zdrav pogled nad prestolnico

Spektakularni razgledi nad prestolnico, kulinarično doživetje s pogledom na čudovit ljubljanski grad, razvajanje brbončič tik pod oblaki in visoko nad mestnim vrvežem. Razvajanje z zdravo, raznoliko, lokalno in sezonsko hrano. Popolni trenutki za vaju s prijateljico. Tudi s pogledom na zasnežene vrhove.

Promocijsko sporočilo, 27. 12. 2018
Zdrav pogled nad prestolnico

Izkušnja, ki je nočete zamuditi!

B-restavracija&bar se lahko pohvalita z novim izboljšanim kulinaričnim konceptom. Prepustite se kulinaričnemu doživetju, za katerega bo poskrbel šef kuhinje Komnen Bakić, gostoljuben, karizmatičen in ponosen Črnogorec.

Zakaj ve, kaj vam bo teknilo?

Ker je prepotoval svet, da bi dobil izkušnje v luksuznih restavracijah in prestižnih hotelih. Zadnjih nekaj let živi v Sloveniji, kjer se je posvetil približevanju lokalnemu prebivalstvu. Prisluhnil je vašim željam in raziskal okuse. Ena najpomembnejših zgodb, ki jih je vpeljal v B-restavracijo & bar je zagotovo skrb za vaše zdravje. In najdete ga na vrhu hotela InterContinental Ljubljana. 

Vse za zdravje

Bogati okusi, tehnično dovršena struktura in skrbno izbrane sestavine so samo za kratek čas izpostaljene toplotni obdelavi, zato v hrani ostajajo točno tiste sestavine, ki jih vaše telo potrebuje. Prav tako chef Bakić ne pretirava niti z začimbnicami in upa, da vam bo točno takšen okus, ki si ga je zamislil sam, ugajal. Na ta način se boste izognili pretirani uporabi soli in ostalih začimb.

Prav tako jih med seboj ne meša, temveč pusti, da eno jed okarakterizira le ena, ki dominira nad ostalimi. Rad se igra z lahkimi in zdravimi sestavinami, ki jih navadno ne znamo niti pravilno uporabiti. Nekaj, kar enostavno morate poskusiti še letos, so solatni krožnik crudo z avokadom, tuna na rukoli, pokrita z riževim papirjem, ali kremna bučna rižota z račko.

Pogled na Alpe

Imate radi hribe, pa ne najdete časa, da bi se za vikend odpravili nekam na vršace? Pogled na Alpe s severne strani restavracije je navdihnil tudi začetek menija: izbrani slovenski narezki, postreženi s koruznim kruhom »po babičinem receptu«.

Za ženska zimska druženja Bakić priporoča črne raviole z brancinom, kjer se slovenska kulinarična tradicija prepleta z mednarodnim vplivom. Za tiste, ki se ne morete odločiti, kaj bi jedle, predlaga skrivnost. Odločite se za dve predjedi in potešite svojo željo po kulinaričnem eksperimentiranju.

Za zaljubljene brbončice

Če ste v teh prazničnih dneh na sveže zaljubljene, preizkusite moč ljubezni in s svojo polovico skupaj uživajte v sladici, lahko s svojim najdražjim ali najdražjo delite sladico – Komnenovo interpretacijo prekmurske gibanice ali eno od čokoladnih razkošij.

Neskončno razvajanje

Imate rade razvajanja? V B-restavracji&baru vas ne bodo samo razvajali s kulinaričnimi presežki na krožniku, temveč tudi s postrežbo. Čas je, da tudi vi pustite, da vas razvajajo vsi okoli vas in da se druženje s prijateljicami ob super zdravi hrani z razgledom spremeni v nepozabno izkušnjo.

Najbolj brano