Za lačne oči: Najboljši kuharji z Instagrama

Od profesionalcev do užitkarjev, hrana je zakon!

Če uporabljate Instagram račun, se vam je verjetno že kdaj zgodilo, da ste v ponosnem zadovoljstvu objavili tudi kakšno jed, ki ste jo sami pripravili ali pa so vas vsaj zasrbeli prsti, da bi jo. Pravijo, da je hrana ena izmed najbolj fotogeničnih prizorov v svetu Instagrama – samo pomislite, koliko fotografij z njo v takšni ali drugačni obliki zasledite vsak konec tedna.

Mi smo zbrali nekaj najbolj okusnih naslovov, ki jim lahko sledite, če hrana navdušuje tudi vas: od kuharjev ter profesionalnih fotografov, stilistov in ilustratorjev do popotnikov in uživačev. Toda, pozor, ogledovanje na prazen želodec je na lastno odgovornost!

Julie Lee

@julieskitchen

f

Julie, ki jo na Instagramu najdemo pod imenom Julie's Kitchen, iz hrane oblikuje prave male umetniške kreacije, ko iz lokalno pridelane hrane ustvarja kalejdoskopske kolaže.

Adrianna Adarme

@acozykitchen

f

Na Instagram računu A Cozy Kitchen sledimo objavam hrane za tolažbo in sladkanje, ki zajema vse od palačink do Adrianninih najljubših jedi, s katerimi časti svoje perujske korenine.

Nicole Franzen

@nicole_franzen

d

Profesionalni fotografi nas nikoli ne razočarajo in Nicole je živi dokaz za to, pa naj fotografira hrano, kraje, ki jih obiskuje, interjerje ali svoje prijatelje.

Hélene Dujardin

@helenedujardin

d

Francoska fotografinja Hélène se s hrano in fotografijo ukvarja, odkar ve zase. Objave nekdanje slaščičarke na Instagramu razkrivajo ljubezen do naravne svetlobe, sezonskih plodov in svežih sestavin kot tudi ljubezen do potovanj in zanimanje za sočloveka.

Ashley Rodriguez

@ashrod

d

Instagramske fotografije lastnice bloga Not Without Salt vas bodo vsakič znova zlakotile.

Gretchen Röehrs

@groehrs

r

Se spomnite, kolikokrat ste kot otrok slišali: »Ne igraj se s hrano!« Modna ilustratorka iz San Francisca se s svojo hrano še vedno igra, a na kreativen način. Svoje ilustracije nadgradi s pomočjo različnih živil, njen izviren način pa nas neizmerno zabava.

Eva Kosmas Flores

@evakosmasflores

b

Diploma iz filmske produkcije daje Evinemu delu kinematografsko kakovost. Njene fotografije so temnejše in osvetljene z naravno svetlobo, tu pa tam objave popestri z utrinki življenja na deželi in s svojima hišnima ljubljenčkoma. Eva bo v oktobru gostovala v hrvaški Istri na delavnici fotografiranja in stiliranja tartufov.

Aran Goyoaga

@cannellevanille

g

Gonilna sila bloga Cannelle et Vanille je ženska z nešteto vrlinami, ki kombinira svoje talente kot pekovka, pisateljica o hrani, stilistka in fotografinja. Njen blog in kuharska knjiga Small Plates and Sweet Treats vsebujeta recepte brez glutena, pred kratkim pa je objavila tudi knjigo fotografij z njenih najljubših piknikov s svojih potovanj.

In še nekaj naših ...

@jernejkitchen

g

Ob Majinih in Jernejevih fotografijah in zapisih na blogu nam kar zakruli v želodcu. Iskreno, sproščeno in navdušujoče.

@barbarellagchef

g

Barbara je pri pripravi vedno osredotočena na doseganje harmonije okusov in estetiko jedi. Če vas zanima še več, lahko obiščete katero izmed njenih delavnic.

@cinnamonandthyme

d

Anine čudovite objave kompozicij jedi se prepletajo s fotografijami s potovanj, panoramskih pogledov z gora, deviške narave, cvetlic in mačk. Navdihujoče globoko.

@sdemek

f

Najraje bi obuli Silvine čevlje ter uživali v hrani in življenju tako, kot zna le ona.

Pripravila: Katja Vidrajz

Najbolj brano