Kako v samo 3 korakih pripraviti omamno bučkino juho?
Za 4 osebe potrebujete:
- 800 g bučk
- 800 ml zelenjavne jušne osnove
- 100 ml smetane za kuhanje
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 žlica oljčnega olja
- Sol in poper po okusu
Priprava:
1. Bučke operite in narežite na manjše kose. Čebulo olupite, očistite ter narežite na večje kose. Česen olupite ter stroke prepolovite.
2. Na kuhalnik pristavite večji lonec, v katerem segrejte olje. Nato vanj stresite bučke, česen in čebulo ter vse skupaj na hitro popražite, ob tem pa zelenjavo neprestano mešajte. Vse skupaj zalijte z jušno osnovo (lahko tudi z navadno vodo) in kuhajte približno 15 minut.
3. Ko se zelenjava zmehča, vse skupaj zmiksajte s paličnim mešalnikom, da dobite gladko juho. Vanjo vmešajte smetano, po okusu pa še začinite s soljo in poprom. Juho še toplo postrezite in uživajte v božanskih okusih.
- Preberite tudi: RECEPT: slastne bučkine kroglice s feta sirom
Preberite več na Aktivni.si
Preberite še: Izgubite težo po 50: ta zdrava hrana je v vseh pogledih odlična za boj proti maščobi na trebuhu
Priporočamo tudi: Kretska dieta: Razkrivamo skrivnosti prehrane in hujšanja žensk po 50. letu
Novo na Metroplay: "Ni uspeha brez trdega dela." | Maja Štamol Droljc