Ideja za zajtrk, malico, kosilo ali večerjo...
Sestavine (za 2 osebi):
- 200g shitake gob
- polovica pora ali čebule
- 200g ekološkega tofuja
- ščep kurkume
- sol, poper, peteršilj, česen, majaron
- olivno olje
- po želi za bolj kremast izid, dodate po koncu praženja malce vode 0,5dcl in pa 1 žlico kvasnih kosmičev (opcijsko)
Priprava:
Na olju prepražimo por, ki ga solimo. Nato dodamo gobe in pražimo približno 10 minut na blagem ognju. Sledi z vilico pretlačen tofu in vse ostale sestavine. Pražimo, da se sestavine med seboj povežejo. Na koncu zalijemo z malo vode in dodamo kvasne kosmiče ter še malce podušimo.
Zraven se prileže skleda solate.
Dober tek!
Recept: Jasmina Hrastovec, več receptov na: mincikuha.blogspot.si ali Facebook: Minci kuha - Vegi preprosto in dostopno
Poskusite še:
Novo na Metroplay: Žan Serčič o glasbenem ustvarjanju, ohranjanju zasebnosti in spremembah