Slastno Promocijsko sporočilo

Kulinarika povezuje: Dubrovnik v Ljubljani

5. 4. 2022

Večer "Dubrovnik v Ljubljani" v Restavraciji Strelec na Ljubljanskem gradu je 4. aprila vodil skozi kulinarično popotovanje, večno iskanje novih okusov, receptur, novih kombinacij jedi, predvsem pa strasti in brezmejna, brezpogojna ljubezen do kulinarike.

Večer je bil zaznamovan z znanjem in predanostjo dveh izjemnih chefov: gostitelja Igorja Jagodica in gosta iz Dubrovnika Marija Curića, ki sta si podala roke in delila kuhinjo.

Vrhunska kuharja dveh restavracij, Restavracije 360 iz Dubrovnika, kjer ustvarjajo kuharske umetnine na dubrovniškem obzidju in Restavracije Strelec, ki je našla svoj dom v stolpu Strelec na Ljubljanskem gradu, sta ustvarila čaroben večer pravih kulinaričnih presežkov.

Dokazala sta, da skupaj zmoremo več, da smo povezani lahko samo še boljši. Dokazala sta, da kulinarika presega meje, da kulinarika povezuje.

Predstavništvo Hrvaška turistična skupnost v Sloveniji je v sodelovanju s Turistično skupnostjo mesta Dubrovnik povezala in omogočila premierno predstavljanje z Michelinovo zvezdico nagrajenega chefa Marija Curića in njegove restavracije 360, ki ga je 4. aprila 2022 gostil znani slovenski chef Igor Jagodic v svoji restavraciji Strelec na Ljubljanskem gradu. To je bila edinstvena priložnost za ljubitelje dobrega, da poskusijo kaj lahko nastane, ko se združita dva kuharska velikana.

Vrhunska Restavracija 360 se nahaja v starem mestnem jedru Dubrovnika in se lahko pohvali z izjemno teraso vzdolž srednjeveškega obzidja in trdnjave sv. Ivana, od koder se odpira edinstveni pogled na morje in dubrovniško staro mestno jedro.

Restavracija Strelec na Ljubljanskem gradu s Stolpa Strelcev prav tako ponuja nepozabne razglede na prekrasno Ljubljano in okolico ovito v prekrasne Alpe. V toplejšem delu leta pa se gostje gurmanskim užitkom izpod rok izjemnega kuharskega mojstra, chefa Igorja Jagodica, lahko prepustijo na čudoviti terasi obzidja.

Okolje srednjeveškega pridiha je pripeljala tudi do tokratnega sodelovanje dveh izjemnih kuharskih mojstrov, zahvaljujoč kateremu je slovenska publika premierno dobila priložnost spoznati z Michelinovo zvezdico okronanega chefa Marija Curića v srcu Ljubljane.

»O tem, da chefa Marija Curića povabim v Slovenijo razmišljam že nekaj časa, saj ga, kolikor mi je znano, slovenska publika še ni imela priložnosti spoznati. Izjemno se veselim srečanja, ker tovrstna sodelovanja vedno odpirajo nova obzorja in tudi nam profesionalnim chefom dajejo zagon za nadaljnje delo,« je povedal chef Igor Jagodic.

Vabilo enega najboljših slovenskih chefov Igorja Jagodica je chef Marijo Curić pospremil z naslednjimi besedami. »V veliko čast mi je predstaviti restavracijo 360 v Ljubljani in kuhati s kolegom Igorjem Jagodicem. Za našo hišo je to prvo predstavljanje na slovenskem trgu in se zato zahvaljujem Turistični skupnosti mesta Dubrovnik na vabilu in organizaciji. O jedeh, ki sem jih predstavil, pa bodo največ lahko povedali naši spoštovani gostje.«

Ob tej priložnosti je direktorica predstavništva HTS-ja, Metka Bradetić, poudarila, da »sem vesela tokratnega sodelovanja, saj s tem še enkrat dokazujemo, da s povezovanjem in združenimi močmi na različnih področjih lahko ustvarjamo zgodbe, ki bodo vsem gostom zagotovo ostale v lepem spominu. To je tisto najpomembnejše!,« je zaključila.