Privoščite si okusne medenjake.
Ingverjevi piškoti
Na Švedskem ni pravega božiča brez priljubljenih hrustljavih piškotov s cimetom. Ta recept je izjemno preprost in se zlahka prelevi v vegansko različico.
Vse, kar še potrebujete, so ljubki modelčki za piškote.
Težavnost: lahko
Sestavine za približno 80 piškotov
100 g trsnega sladkorja
100 g sladkorja muscovado
100 g agavinega sirupa
80 ml vode
150 g veganske margarine
3 žličke cimeta
1 žlička mletega ingverja
1 žlička mletih klinčkov
1 žlička mletega kardamoma
½ žličke sode bikarbone
475 g moke
Preberite še:
- Vsako jutro bi morali pojesti porcijo tega sredozemskega sadeža: Pomaga pri hujšanju, spodbuja dolgoživost in odpravlja željo po sladkem
- Črne kavbojke so osnovno oblačilo, ki rešijo vsak stajling: To so 4 modeli, ki jih morate imeti v svoji omari
1. Dan prej zmešajte ves sladkor, agavin sirup in vodo. Zmes na štedilniku pogrejte do srednje temperature in v koščkih dodajte margarino, da se stopi. Ohladite v veliki posodi in dodajte začimbe in sodo bikarbono. Postopno dodajajte moko, da nastane homogena kepa testa, ki je nekoliko lepljiv. Testo zavijte v papir za peko in ga čez noč pustite v hladilniku.
2. Naslednji dan vzemite testo in ga košček za koščkom na tanko razvaljajte s pomokanim valjčkom na delovni površini, pokriti s papirjem za peko. Z modelčki oblikujte piškote in jih položite na pekač, prekrit s papirjem za peko. Pecite pri 180 stopinjah približno 8 minut. Piškoti naj bodo rahlo zlato zapečeni.
3. Piškote lahko shranite za en teden v pločevinasti posodi.
Testo za piškote lahko v hladilniku shranite za nekaj dni ali ga celo zamrznete.
Fotografije in recepti Marie Laforêt
Novo na Metroplay: “To ni starost, to je zrelost” | LADEJA GODINA KOŠIR, ELLE ZELENO 2024