Ramstek na žaru bo navdušil vse ljubitelje mesnih jedi. Če je le pripravljen tako, kot mora biti.
Ramstek na žaru
Za 4 osebe
Sestavine
4 na tanko narezani ramsteki
1/2 kozarca rdečega vina (cabernet sauvignon)
2 žlici worcesterske omake
1 žlica sojine omake
2 stroka česna
2 žlički repičnega olja
Mariniranje za boljši okus
Zmešajte vino, worcestersko in sojino omako in strt česen. Sestavine dobro premešajte in z omako prelijte zrezke, ki ste jih položili v posodo (pazite, da so dobro prekriti z omako). Posodo z zrezki neprepustno pokrijte in postavite v hladilnik čez noč oziroma za najmanj štiri ure.
Priprava
Na žaru ali v žar ponvi segrejte repično olje in dodajte zrezke. Pecite jih na vsaki strani od tri do pet minut, odvisno od debeline. V ponev dodajte tekočino iz marinade in počakajte, da se naredijo mehurčki. Zrezke odstranite iz ponve, prelijte jih z omako in takoj postrezite.
Pripravili: Tea Poljak in Tadeja Jereb
Foto: Profimedia