Recept za odlično peso z divjim rižem

Da bomo v zimskih mesecih poskrbeli za dobro mero vitaminov in si postregli s zanimivimi okusi, je tu sezonski recept PESE Z DIVJIM RIŽEM.

Lifestyle, 9. 12. 2016

Pesa

Pesa z divjim rižem

Za pripravo jedi potrebujemo:

- kuhan divji riž,
- na sopari pripravljeno rdečo peso,
- orehov chevre,
- peteršiljev vinaigrette,
- kalčke vodne kreše.

½ skodelice divjega riža kuhamo v 1 in ½ skodelici vrele vode približno 40 minut oziroma po navodilih na embalaži. Za intenzivnejši okus lahko vodi dodamo zelenjavno jušno osnovo. Vodo tudi solimo s ščepcem soli. Ko je riž kuhan, ga odcedimo.

Za peteršiljev vinaigrette potrebujemo:

- 2 jušni žlici oljčnega olja,
- 2 jušni žlici limoninega soka,
- 2 čajni žlički vinskega kisa,
- manjši šopek sesekljanega peteršilja,
- ščep soli,
- ščep popra.

Vse skupaj zmešamo z ročno metlico.

Svežo rdečo peso narežemo na debelejše krhlje in jo okoli 15 minut kuhamo na sopari, da pesa dobi "al dente" značaj. Peso vzamemo iz posode in jo položimo na krožnik. Prelijemo jo s peteršiljevim vinagrettom in pustimo, da se okusi prepletejo. Medtem se lotimo še priprave chevreja.

Za orehov chevre potrebujemo:

- ½ skodelice orehov,
- 1 jušno žlico limoninega soka,
- ščepec soli.

Vse sestavine do gladkega zmešamo v mešalniku in jih prenesemo v manjšo skodelico, ki jo lahko dobro zapremo. Chevre damo v hladilnik.

Postavitev vseh sestavin jedi na krožnik: na krožnik najprej položimo divji riž, nanj pa postavimo rezine rdeče pese, ki smo jo prej prelili s peteršiljevim vinagrettom. Z vilicami postrgamo orehov chevre iz skodelice, ki je bila v hladilniku, in ga potresemo po krožniku. Na koncu jedi dodamo še nekaj kalčkov vodne kreše.

Dober tek!

Recept nam je zaupala AYATANA - nova kupinarična zgodba z Lesc.

Preberite še:

Priporočamo tudi:

Najbolj brano