Lifestyle Promocijsko sporočilo

Preživite podaljšan vikend na Lošinju z najboljšimi slovenskimi chefi na gurmanskem doživetju Okusi Slovenijo

29. 3. 2024
Preživite podaljšan vikend na Lošinju z najboljšimi slovenskimi chefi na gurmanskem doživetju Okusi Slovenijo (foto: promocijska fotografija)
promocijska fotografija

Gurmansko doživetje Okusi Slovenijo bo tudi letos na Lošinju, in sicer od 1. do 4. maja v čarobnem zalivu Čikat, natančneje v Boutique Hotelu Alhambra in Hotelu Bellevue. Dogodek bo združil tri priznane slovenske chefe in kulinarične zvezde hotelskih restavracij v zalivu Čikat ter obiskovalcem omogočil edinstveno wine & dine izkušnjo.

Okusi Slovenijo je edinstven dogodek, ki združuje vrhunska imena iz sveta gastronomije z namenom približati pristno slovensko kulinariko zainteresiranim obiskovalcem. Štiridnevni program, poln pestre kulinarične ponudbe in vrhunskih vin, se začne v sredo, 1. maja, z zabavo dobrodošlice in posebno večerjo s štirimi hodi v restavraciji Bava, ki jo bo pripravila znana slovenska restavracija Galerija Okusov. Očarljiva restavracija bo iz najkakovostnejših lokalnih surovin ustvarila jedi, navdihnjene s tradicijo in okoljem, vinska karta pa bo sestavljena iz odličnih vin družinske kleti Edija Simčiča. 

2. maja bo znani chef Tomaž Kavčič iz Gostilne Pri Lojzetu obiskovalce navdušil z večerjo s petimi hodi v restavraciji Matsunoki hotela Bellevue. Tomaž Kavčič je prvi in ​​dolgoletni predsednik slovenske sekcije Jeunes Restaurateurs d'Europe in dobitnik evropske nagrade JRE za inovativnost leta 2017/18. JRE je vodilno strokovno združenje mladih in nadarjenih kuharjev z namenom ohranjanja umetniške ravni kulinarične tradicije ter promocije in izmenjave znanja o njej. Prav v svojih jedeh Kavčič poudarja bogato tradicijo Vipavske doline, večerjo v restavraciji Matsunoki pa bodo dopolnila vina Marjan Simčič Domaine z dolgoletno tradicijo.

promocijska fotografija

V petek, 3. maja, bodo obiskovalci lahko uživali v večerji s petimi hodi v restavraciji Alfred Keller z Michelinovo zvezdico v butičnem hotelu Alhambra. Lokalna kulinarična tradicija in krepka družinska hrana Gostilne Rajh iz Murske Sobote se bosta z veščinami Michaela Gollenza, chefa restavracije Alfred Keller, zlili v edinstveno gastronomsko doživetje. Priznana slovenska družinska klet Movia bo vsako jed dopolnila s skrbno izbrano vinsko karto.

Zadnji dan, 4. maja, bodo v restavraciji Bava ustvarjali chefi Gostilne Rajh in Galerije Okusov skupaj s tremi slovenskimi kletmi, ki bodo zaokrožile to kulinarično avanturo. Letošnji maj obiščite Hotel Bellevue in Boutique Hotel Alhambra, okusite čare Slovenije in uživajte v čudoviti pokrajini zaliva Čikat.

promocijska fotografija

Hotel Bellevue stoji v čarobnem zalivu Čikat na Lošinju. Znan je po japonski restavraciji Matsunoki, ki se ponaša s kombinacijo tradicionalne japonske kuhinje in svežih sredozemskih sestavin iz lokalne ekološke pridelave. Ekskluzivni Boutique Hotel Alhambra je bil na Dnevih hrvaškega turizma razglašen za najboljši luksuzni hotel, v sklopu hotela pa je tudi restavracija Alfred Keller, ki je za svojo prepoznavno kuhinjo prejela Michelinovo zvezdico.

promocijska fotografija