"Za eno leto sem se popolnoma odrekla spolnemu življenju": Iskrena izpoved 30-letne ženske in vsa njena globoka spoznanja

Abstinenca ji je pomagala najti samo sebe.

"Za eno leto sem se popolnoma odrekla spolnemu življenju": Iskrena izpoved 30-letne ženske in vsa njena globoka spoznanja - Foto: Profimedia

Američanka, stara 30 let, ki se je odločila za leto dni v celibatu, je odkrila nekaj presenetljivih prednosti opustitve spolnosti. Brenda Osorno je hodila na tri zmenke na teden in imela veliko spolnih partnerjev, vendar se je odločila, da vse leto 2022 ne bo spala z nikomer, da bi se lahko osredotočila nase.

Ne spreglejte:

Imela je rotacijo dveh ali treh tako imenovanih "prijateljev z ugodnostmi", s katerimi je spala enkrat na teden. Toda po žalostnem razhodu se je odločila preizkusiti celibat in si čas zapolnila z novimi dejavnostmi.

@bbgirl_b Interview fail but we made it in the news!! 🙂♥️📰 #grwm #celibacy #celibate ♬ original sound - B

Ko je dopolnila 30 dni celibata, se je počutila tako dobro, da je nadaljevala s tem, kar je imenovala "faza Matere Tereze". Čeprav ji je bilo včasih težko – povzročilo je celo nekaj neprespanih noči – je sčasoma opazila, da se počuti veliko bolje. "Naveličala sem se kulture, ki obstaja med mnogimi dvajsetletniki. Neprestano sem hodila na zmenke. Toda zunaj dela in zmenkov nisem imela pravega občutka za svojo identiteto," pravi Brenda.

@bbgirl_b Celibacy anniversay and 2023 goals 🙂 #celibatetiktok #resolutions ♬ La Jumpa - Arcángel & Bad Bunny

Ko fant, s katerim se je videvala tri do štiri mesece, ni želel razmerja z njo, je z njim prekinila vse stike in se odločila, da bo povsem prenehala hoditi na zmenke.

"Na začetku sem bila tako zaljubljena v tega tipa, da sem se pretvarjala, da mi je vseeno, če je najino razmerje povsem ležerno. Toda prišlo je novo leto in pomislila sem, hej, dovolite mi, da stopim korak nazaj in ugotovim, kaj si resnično želim," je povedala.

Med celibatom je Brenda kolesarila, boksala, poskusila plesati ob drogu, hodila na ure pilatesa in se celo preizkusila v stand-up komediji.

@bbgirl_b Amd it feels like shelter when you - 💗 #aerialhooptraining ♬ Billie (loving arms) - Fred again..

"Še naprej sem telovadila in se začela povezovati z drugimi ženskami na spletu, ki so delale isto, in čas je kar zletel mimo.»Ko sem šest mesecev preživela brez seksa, sem si mislila: 'Vau, to je isto dekle, ki je hodilo na dva do tri zmenke na teden!'" je iskrena.

Brenda trdi, da ji je abstinenca pomagala najti sebe.

"Celibat mi je dal samozavest, da sem poskusila nove stvari, novi hobiji, ki sem jih odkrila, pa so mi dali prenovljen občutek identitete," je dejala.

Januarja 2023 je bilo eno leto, ko je Brenda vstopila v celibat. Toda kljub vsem pozitivnim stranem, ki jih je prinesel celibat, je Brenda povedala, da je bilo nekaj neprijetnih trenutkov. "Včasih je bilo zelo težko, ker si nisem mogla kaj, da ne bi fantazirala o zadnji osebi, s katero sem bila intimna," je dejala.

@bbgirl_b Replying to @aquaair1 BB, i hope this helps 🙂 #confidence ♬ original sound - B

Kljub temu, da se je vzdržala spolnosti, ni ostala povsem na "suhem", kot pravi sama, saj je v tem času poljubljala tri fante. "Ampak poskušala sem se opomniti, da ne gre za to, ali me oseba želi, ampak za to, ali si jaz želim njih," trdi. Brenda namerava za zdaj ostati v celibatu – dokler se ne pride pravi moški. "Če koga srečam in je vzdušje dobro, bi o tem razmislila," je dejala.

Fotografije: Profimedia

Preberite še:"Glowing Green Smoothie" je skrivnost Reese Witherspoon za mladosten sijaj: Privoščite si ga vsako jutro in ne pozabite zapisati recepta!

Priporočamo tudi:Ti ravni čevlji bodo najbolj priljubljeni v letu 2023: Na pomlad se pripravljamo z elegantnimi kombinacijami z balerinkami

Najbolj brano