V zakulisju: Občutki neizpopolnjenosti in iskanje inspiracije (dnevnik urednice Instagrama in Tik Tok-a Katarine)

Ponovno obtičala znotraj štirih sten, kaj pa sedaj?

V zakulisju: Občutki neizpopolnjenosti in iskanje inspiracije (dnevnik urednice Instagrama in Tik Tok-a Katarine) - Foto: Nike Koležnik

Delo urednika socialnih omrežij temelji na konstantem iskanju trendov, vsebin in inspiracij za kreiranje novih. Kaj pa, če se bazen inspiracije vsakodnevno manjša? Kaj pa, če ti nič več ne prinese navdiha in ne spravi do kreiranja in "kravžljanja možgančkov"? 

Ob razglasitvi zaprtja države smo bili ponovno prisiljeni ostati doma in seveda poskrbeti za varnost in zdravje. Teh ključnih 11 dni, kajne? Delo od doma ima svoje pluse in minuse in v trenutni situaciji v svetu lahko rečem, da se počutim priviligirano in hvaležno, da lahko delo še vedno opravljam nemoteno. Ker pa je moje primarno delo kreiranje vsebin za socialna omrežja, tako instagram kot TikTok, je moj vsak dan popolnom drugačen od naslednjega. Slikanje, snemanje, urejanje, priprava vsebin, maili, … Vsak dan predstavlja drugačne ovire. Edina stalnica mojega življenja je zajtrk in kava vsako jutro. To je dnevni ritual, ki ga redko izpustim, saj je to moj čas, ki ga izkoristim za bistrenje misli in postavljanje dnevnih ciljev. Je edini trenutek v dnevu, ki je miren in predvidljiv, sledi pa mu rahli kaos, ki se konec dneva znajde tudi v moj sobi, predvsem v garderobi. Vedno sem govorila, da inspiracijo najdem v kaosu, tako v moji glavi kot v moji garderobi, zadnje čase pa mi to prinaša le še stres.

Moje majhno stanovanje mi predstavlja udobje in mir, v njem bi lahko preživljala cele dneve, pa vendar v tem tednu so se štiri stene mojega majhnega stanovanja začele še manjšati, ožati in počasi so me stisnile skupaj. Pa res tako rada preživljam dneve doma na kavču, zavita v odejo kot majhen "burrito"? Je moj balonček postal premajhen zame? Želim si več.

Verjamem, da nisem edina, ki išče inspiracijo povsod po svetu in ki ji beg v tuje kraje omogoča zbistritev misli. Ko se sama znajdem v krču, v krizi, moje telo vedno izbere možnost pobega, in takrat vse izpustim iz rok in bežim. Možnosti za pobeg pa so tokrat onemogočene. Kam se lahko zatečem? Kje in kdaj lahko ponovno zadiham in napolnim pljuča, je vprašanje, ki me preganja že dobro leto. Zajeta v občutke neizpopolnjenosti in praznine sem v obupu iskala rešitve, a zaman. Leta je bilo konec hitro, kot bi mignil. Leto, ki bi moralo biti leto iskanja sebe in odkrivanja novih ciljev, je bilo le polno sanjarjenja in dolgčasa. Ostala sem brez inspiracije, brez volje do svojega dela in zdelo se mi je, da se je pred mano postavil zid, ki ga nisem nikakor morala preplezati. 

Ta zid, pa je brez dvoma zrasel le v moji glavi in v zadnjem tednu sem si zadala cilj, da ga bom preplezala, pa tudi če bom za to potrebovala lestev ali dve. Vsakdo včasih potrebuje "brco v rit" in moja je bila prevzem večjih odgovornosti pri delu in to je ustvarjanje in urejanje Elle Tik Tok profila, ki je v sredo prvič ugledal luč sveta. Pravijo, da inspiracijo pri kreativnem delu lahko najdeš tako, da preizkusiš novo obliko ustvarjanja, in to sem tudi storila. Že kar nekaj let ustvarjam fotografije in modne stajlinge, sedaj pa sem se preizkusila tudi v videu. Stopila sem izven svoje cone udobja in poskusila nekaj čisto novega. Bi lagala, če bi rekla, da nisem bila živčna ob snemanju in ustvarjanju teh vsebin, a včasih je potrebno samo začeti in navdih bo prišel od znotraj.

Proces eksperimentiranja je osvobajajoč in lahko sproži nekaj neverjetnih idej, zato se ne smemo bati poskusiti nekaj novega, pa tudi če se ideja sliši čisto nora. Inspiracija lahko prihaja iz notranjosti vsakega posameznika, potrebno jo je le zaiskriti. Kot pravi Glennon Doyle-Melton v moji najljubši knjigi Neukrotljiva, ljudje nismo narejeni, da živimo ujeti kot živali v živalskem vrtu. Potrebujemo naravo, avanturo, svobodo in nove izzive. Le takrat lahko zares zaživimo v polnem pomenu. Naj bo to vaša "brca v rit", da v prihajajočem tednu poizkusite nekaj novega, si postavite nov izziv in zaživite novo avanturo. Ključnih 11 dni je mimo, sedaj so na vrsti vaši dnevi. Obarvajte in napolnite jih z inspiracijo in življenjem.

Fotografije: Nike Koležnik

Preberite še: V zakulisju: Pot na podeželje in moja ljuba omara (dnevnik art direktorice in tehnične urednice Anje)

Priporočamo tudi: V zakulisju: Nov svet – novo življenje (dnevnik izvršne urednice Katje)

Najbolj brano