Po službi: Anžej Dežan

Že pred časom je Anžej Ljubljano zamenjal za London, kjer študira modno novinarstvo. Tu mu je najbolj všeč občutek »... ko veš, da se nekje nekaj velikega dogaja.«

Anžej Dežan (foto: Primož Predalič in arhiv ELLE)

Anžej Dežan

National Portrait Gallery (foto: Primož Predalič in arhiv ELLE)

National Portrait Gallery

Nordic Bakery (foto: Primož Predalič in arhiv ELLE)

Nordic Bakery

Daunt Books (foto: Primož Predalič in arhiv ELLE)

Daunt Books

Whole Foods Market (foto: Primož Predalič in arhiv ELLE)

Whole Foods Market

Mič Styling (foto: Primož Predalič in arhiv ELLE)

Mič Styling

Zvezda (foto: Primož Predalič in arhiv ELLE)

Zvezda

Egg chair (foto: Primož Predalič in arhiv ELLE)

Egg chair

Selfridges (foto: Primož Predalič in arhiv ELLE)

Selfridges

Muzeji in galerije

Ena od mojih najljubših galerij je National Portrait Gallery, kjer imajo tako fascinantno zbirko portretov, da sem se takoj počutil kot doma. Kadarkoli bi šel lahko v Tate Modern, občudujem Royal Academy of Arts, ki ima posebno dušo, in seveda Saatchi Gallery v Chelsei, kjer je doma moderna umetnost, ampak ne nujno za ceno abstrakcije.

Kava

Britanci še vedno razmišljajo imperialistično, da je kava za turiste, saj se vendar pije čaj, zato sem se kar namučil, da sem odkril kavo, ki jo imam rad. Z veliko mleka mi jo postrežejo v Sohu, v finski kavarnici in pekarnici Nordic Bakery, je fantastična, tako kot sta fantastična skandinavsko vzdušje in dizajn.

Knjige

Navdušen sem nad knjigarnami Jamesa Daunta, ki je direktor verige knjigarn Waterstones, svojo kariero pa je začel s šestimi majhnimi, petičnimi knjigarnami Daunt Books, med katerimi tista v Marylebonu zaseda poseben prostor pri meni. Videti je kot zelo stara stavba, odštekana, vse notri je leseno in škripa, svetloba je čudna ... Knjigotrštvo sreča šik, in to je kombinacija, ki povezuje obe moji ljubezni.

Hrana

Je izjemno pomembna, saj sem človek okusov! Redno jo kupujem v Whole Foods Marketu v Londonu, čeprav ne živim več v njegovi bližini in čeprav moj budžet zaradi tega kdaj trpi. Zelo rad imam kuhinje sveta in točno vem, kam se bom odpravil, če želim jesti japonsko, tajsko, indijsko ... Včeraj sem v Ruhid'su indijsko, japonska restavracija je vedno Koya, tajska Saba ... Kadar razmišljam o sladkem, pa je najboljša sladica na vsem svetu slivova pita iz slaščičarne Zvezda. Najboljša. Boljša je samo še češnjeva pita v sezoni, ko so sveže češnje. (smeh)

Za stanovanje

Moja nakupovalna meka, kjer pravzaprav nisem še nikoli ničesar kupil, ker so vsi kosi tako dragi, je Skandium. Tam je lučka, Kaiser Idell, ki si jo želim bolj kot karkoli na svetu, imajo Egg Chair, ki bo nekoč v mojem stanovanju ... Skratka, ta trgovina projicira moje življenje, kot ga vidim čez 15 ali 20 let.

Razvajanje

Moj frizer je Matej iz Mič Stylinga, ki ga ne menjam, prav tako pa ne zamenjam Sunny studia in Sonje, kjer poskrbijo zame. Zanimivo, odkar sem v Londonu, si še nisem privoščil masaže, res pa je, da mora biti ta športna. Než­ne, blage masaže me naredijo popolnoma živčnega.

Za dušo

Selfridges ima vedno kaj zame, nakupujem odvisno od razpoloženja. Všeč mi je kupovanje kopalk sredi zime in volnenih rokavic poleti, in to je tam mogoče. Imajo kup stvari, ki ničemur ne služijo, jih je pa treba imeti. V kleti imajo tudi pravo zbirko modnih revij, v vseh jezikih.

BESEDILO: Katja Golob, FOTOGRAFIJE: Primož Predalič in arhiv ELLE

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri