Maja Šušnjara Gabor: V tem poslu najdeš same zanimive ljudi

14. 12. 2013
Maja Šušnjara Gabor (foto: Primož Predalič)
Primož Predalič

Odkar je priznana vizažistka Maja Šušnjara Gabor začtila, da je lepota njeno poslanstvo, je minilo že 12 let. Ta pot je šla zelo naravno, čeprav ni nekaj, kar bi si želela kot majhna punčka.

Ž elela je biti pravnica, nato je vpisala komunikologijo, saj je bilo to takrat nekaj zelo novega, obetavnega in tudi popularnega. Prišlo je iz neke radovednosti, vrsto let je bila namreč plesalka. "To področje me je zelo zanimalo, potem peljalo po svojih poteh, jaz pa sem se prepustila," nam razloži, kako je prišlo do njenega sedanjega poklica.

Neutrudno stremi k napredku

Ključna je bila odločitev, da se je odločila za sodelovanje z Martino Vrhovnik. Hitro sta se povezali, tudi na osebni ravni, in na pravi način ji je uspela predstaviti to delo. Do takrat je imela Maja o maskerstvu kar neki predsodek, ko pa sta skupaj začeli delati na projektih, ki so ji bili pisani na kožo, je steklo samo od sebe. Kljub temu da ima naporne dneve, se napolni z vsakim novim jutrom, družina pa je varni kotiček, ki ji da največ.

"Zahtevno je. Koordinacija je kar naporna, ne moreš organizirati 'urnika' kar z levo roko. Hvala bogu nam uspeva s pomočjo čudovitega moža in zlatih babic in dedkov in tete, in tako si pridemo nasproti. Maksimalno si pomagamo, ko je treba," nam zaupa, kako veliko ji pomeni družina.

"Zase rada rečem, da se ne smatram za umetnico, ampak sem le z eno nogo v tem, domišljijskem svetu, z drugo pa želim ostati na trdnih, realnih tleh. Prej si res nisem želela rutine, zdaj pa, kadar se posreči, mi iskreno kar paše, ker se mi zdi, da v moje življenje prinese malo umirjenosti," še doda na vprašanje, kako usklajuje kariero in materinstvo.

Specialistka mikropigmentacije

"Slovenija je primerljiva s tujino v skladu s svojimi zmožnostmi. Ne moremo se primerjati z New Yorkom ali Milanom, saj imamo drugačna izhodišča," načenja debato o največjem modnem dogodku pri nas, Fashion Weeku, ki ga prepoznava kot neki vrhunec, tudi v svojem delu. Maja le-tega rada primerja s sprintom na dolge proge, saj se velikokrat od dopoldneva pa do pozne noči sploh ne ustavi. Vse pa odtehta zadovoljstvo, ko s ponosom lahko opazuje svoje delo. S sestro sta obe pristali v svetu mode in izvrstno sodelujeta.

"Najina estetika je zelo podobna in karkoli delava skupaj, je rezultat v obojestransko zadovoljstvo," nam pove, da je zelo lepo, ker s sestro Nino Šušnjara lahko ustvarjata skupne projekte.

Nadgradnja tega, kar počne, je bilo šolanje v Londonu, saj je prišel trenutek, ko je začutila, da je treba narediti nekaj več. Tako se je lotila nečesa, kar je pri nas poznano kot permanentno ličenje, njej pa je v največje veselje, da lahko z mikropigmentacijo doseže naravno, a obstojno ličenje, poleg tega pa lahko barvno korigira na primer prsne bradavice in kolobar po rekonstrukciji prsi pri ženskah, ki so prebolele raka na dojkah.

"To da občutek ženski, da je njeno telo celovito in še vedno lepo. Tako se lahko izboljša tudi videz brazgotin, nepigmentiranih lis ipd.," na splošno opiše novo, široko področje, kjer vidi še velik potencial.

Vir: Story

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan