Palazzo Pascal: Hotel z nepozabnimi razgledi na Ravello

Scala je najstarejše mesto na Amalfijski obali.

Lifestyle, 5. 11. 2020
Palazzo Pascal: Hotel z nepozabnimi razgledi na Ravello - Foto: Palazzo Pascal

Tako kot Ravello je tudi Scala znana po svojih razgledih. Iz daljave lahko opazujete Ravellove vile, na drugo stran pa panoramski pogled seže do morja. Še preden so naselili Ravello, so s v 4. stoletju sem zatekli rimljanski brodolomci. Daleč proč od množice turistov Scala tudi danes ponuja mirno zatočišče.

Na majhnem trgu s cerkvijo Santissima Annunziata sredi zaselka Minuta v Scali leži hotel Palazzo Pascal s sedmimi edinstvenimi suitami. Visoko nad Amalfijsko obalo s terase lahko opazujemo sosednji Ravello z morjem v ozadju.

Prostori hotela, opremljeni s keramičnimi izdelki 

Pred kratkim prenovljen hotel s 5* je nastal v eni izmed najstarejših plemiških hiš na obali. Ohranjeni zidovi še vedno pričajo o njenih prvih nastankih, ki segajo v 9. stoletje našega štetja. Luksuzen, a intimen hotel je kot nalašč za pobeg od turističnega vrveža. V nasprotju z okoliškimi nastanitvami je odprt celo leto, prav tako so dobrodošli tudi otroci, kar je po besedah lastnice v tem okolišu prava redkost.

Edinstvene suite

V hotelu najdemo sedem edinstvenih suit. Izbirate lahko med prostornimi suitami z balkonom, teraso ali čudovitim pogledom na vzhodno stran obale.

Sobe zaznamujejo tradicionalne ploščice, ki so nastale v tovarni družinskega podjetja Pascal Ceramiche d'Arte.

Vse suite so opremljene standardno in imajo vse pripomočke, ki jih potrebujete na potovanju.  

Suita Ortensia 

Terasa suite Lillà

Hotel ima tudi svojo restavracijo s pogledom na Ravello. Ljubitelji italijanske kuhinje boste zagotovo navdušeni na tečajem kuhanja, ki ga ponujajo. 

Keramična delavnica Pascal Ceramiche d'Arte

Družina hotela pa ima v lasti tudi keramično delavnico. V Ravellu najdemo prikupno trgovinico Pascal Ceramiche d'Arte, z več kot 40 letno zgodovino

Pisane barve Amalfijske obale so tu prenesene na tradicionalno keramiko. Posode, krožnike in ločke vseh velikosti, opazimo v mnogih izložbah po vsej obali. Ste vedeli, da so svojo keramiko tukaj kupile tudi Julia Roberts, Sarah Jessica Paker in Oprah Winfrey?

Motiv pisanih živalic je eden izmed najbolj priljubljenih na Amalfijski obali. Krožnički, lončki in prikupne posodice so odlično darilo za svojce, prijatelje ali pa seveda zase.

Več informacij najdete na www.palazzopascal.it

Fotografije: Palazzo Pascal

Najbolj brano