Svet je obnorela ta kontroverzna serija na Netflixu in v njej igra ta slavna manekenka

Pazite, ko boste serijo enkrat začeli gledati, se zna zgoditi, da jo boste pogledali na mah.

Svet je obnorela ta kontroverzna serija na Netflixu in v njej igra ta slavna manekenka - Foto: Profimedia

Če še niste "podlegli" fenomenu K Popa, je mogoče čas, da ponudite priložnost južno korejski kinematografiji in TV serijam. Svet je namreč po lanskoletnem uspehu na podelitvi Oskarjev, kjer je slavil film Parazit, povsem obnorela južnokorejska drama o preživetju, Squid Game, ki jo je napisal in režiral Hwang Dong Hyuk.

Serija z devetimi epizodami, v kateri igra tudi  HoYeon Jung (model in igralka, kateri je Vogue dodelil titulo "naslednji korejski top model") na zelo intenziven in tesnoben način spremlja več ljudi v finančnem propadu, ki "prostovoljno" vstopijo v smrtonosno igro, kjer drug proti drugemu za veliko nagrado v vrednosti 38 milijonov dolarjev igrajo nedolžne igre, ki so se jih nekoč igrali kot otroci.

Serija na krut način razgali vse slabe in dobre strani človeka kot posameznika, ki se v začetku bori za denarno nagrado, bolj ko se igra bliža koncu pa za lastno preživetje.

V korejski drami nalezljivo zasvajajočega značaja igra mešanica vzhajajočih zvezd in priznanih igralcev, ki so si v svoji karieri prislužili marsikatero mednarodno priznanje.

Napovednik serije si lahko ogledate tukaj

Pripravila Petra Windschnurer

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Horoskop: To so najbolj fizično privlačne ženske glede na astrologijo

Priporočamo tudi: Jennifer Garner nosila popolno jesensko obleko za prosti čas, h kateri pristaja prav vse

Najbolj brano