Poziranje ali kako se nasmehniti objektivu?

Ste tudi vi samokritični in si na nobeni fotografiji niste všeč? Pripravili smo nekaj nasvetov, kako se profesionalno nasmehniti, da boste videti kot zvezde iz revij. Če imate majhne ali bolj polne ustnice, ali morda velike sprednje zobe, ste lahko že samo s pravilnim položajem ustnic, na fotografijah videti čudovito.

Poziranje ali kako se nasmehniti objektivu? - Foto: Fotografija Imaxtree, Fotografija RedDot

DA

1. Ko se smejite, ne stiskajte zob skupaj, ampak imejte med njimi malo razmaka. Na ta način boste pokazali več belih zob, ker se spodnji ne bodo skrivali za zgornjimi. Prav tako nasmeh ne bo videti tako prisiljen.

2. Če imate bolj polno zgornjo ustnico, kot Jessica Biel, poskušajte obe ustnici med smehom čim bolj sprostiti. Ustnice razprite le toliko, da pokažete malo beline.

3. Tiste s tanjšo zgornjo ustnico, kot Kate Hudson, se nasmehnite tako, da se z robovi zgornjih zob dotikate spodnje ustnice.

4. Če imate neenakomerno razporejene ali dolge zgornje sprednje zobe, kot Sarah Jessica Parker, se nasmehnite tako, da spodnja ustnica zakriva spodnji del zgornjih ustnic.

5. Če se smejite tako, da se vidijo vaše dlesni, se pred fotoaparatom nasmehnite tako, da z zgornjo ustnico prekrijete dlesni. Na začetku boste težko ob tem videti sproščeno, vendar boste z malo vaje pred ogledalom hitro osvojili ta preprost trik.

6. Z jezikom nežno pogladite in navlažite zobe, preden se nasmejite. Tako se bodo na fotografiji bolj svetili.

NE

Na fotografijah se ne šobite, kot kakšne frfotave najstnice. To nikakor ne deluje estetsko, še manj pa prikupno, kot marsikatera predstavnica nežnejšega spola zmotno misli. To je morda le za v arhiv divjih babjih žurk, vsekakor pa takšne fotografije na splošno niso primerne. Mnenja moških so celo, da to deluje prav nasprotno od željenega, torej zelo odbijajoče in nenaravno.

Nasvet fotografa

Naš modni fotograf Aleksander Štokelj nam je naštel pet najbolj ključnih dejstev, ki jih morate osvojiti pri nastopanju pred objektivom:

  • samozavest,
  • treniranje pred ogledalom,

  • koketiranje s fotografom,
  • brez odvečnega močnega makeupa
  • brez bojazni, da vas bo fotograf ugriznil in

  • se začeti zavedati, da smo vsi ljudje lepi, mogoče le drugačni drug od drugega.

In še nekaj nasvetov na splošno . .

Telo obrnite rahlo vstran od kamere, da boste pokazali najbolj vitko obliko telesa, obraz (ali pa vsaj raven pogled) pa naj le ostane v smeri objektiva. Stojte sproščeno, lahko se rahlo nagnete nazaj, ramena pa potisnite kanček naprej. Ramo, ki je bližje objektivu, lahko tudi za kanček privzdignete, brado spustite malo nižje, vrat rahlo iztegnite, globoko vdihnite in najbolj pomembno - mislite na kaj lepega. Slednje bo nezavedno sprostilo obrazne mišice, zato boste delovali bolj naravno in vaš nasmeh bo bolj pristen.

Ne pozabite . . v dobi digitalne fotografije lahko po mili volji doma vadite posnetke znova in znova, dokler ne boste zadovoljni.

Najbolj brano