Papaya Playa Project: nepozaben oddih v Tulumu

Prebudite se v raju. 

Papaya Playa Project: nepozaben oddih v Tulumu - Foto: Ana Abram

Največji resort v Tulumu, razprostrt ob plaži, se ponaša s trajnostnimi in trendovskimi hiškami s pogledom na morje ali junglo. Na terasi s pogledom na vzhod bodo še največji zaspanci z veseljem ustali skupaj s sončnimi žarki.

Jungla ob morju 

Resort s štirimi zvezdicami leži na začetku hotelske cone v Tulumu. Na eni strani obdan z junglo Quintada Roo, na drugi pa s Karibskim morjem. Če iščete oddih od neprestanih obveznosti in in mestnega hitenja, je to pravi kraj. Čas bo tukaj tekel počasneje.

Do svoje hiške, skrite med drevesi, se boste sprehodili po mivki ali lesenih mostičkih. Obutev je tukaj odveč, potrebovali ne boste niti sandalov. Šumenje dreves, bučanje morja in pesek pod bosimi nogami ... dobrodošli v Papayi Playi.

Če boste imeli srečo, boste ob sprehodu do plaže ujeli čarobne slapove svetlobe, ki si pot utirajo skozi goščavo. 

Hiške s pogledom na sončni vzhod

Ob vstopu v hiško ob morju najprej zagledamo kopalnico, ki se s spalnim delom loči le z steno. Zakonska postelja je obrnjena proti vzhodu, tako da sončni vzhod lahko ujamete kar izpod odeje, zleknjeni v eno izmed najbolj udobnih postelj v Mehiki.

Iz prikupne terasice z vrečastima stoloma in visečo mrežo, se stopnice dvigajo v drugo nadstropje, ki ponuja dih jemajočo razgledno točko. Televizije ni, a v takem okolju tega verjetno sploh ne boste opazili. Wifi je na voljo na vsakem koraku. 

Papaya Playa je bila leta 2011 iz ekološkega resorta prenovljena v butično luksuzno destinacijo. Hiške zgrajene na način, da se zlijejo z naravo, ki jih je arhitekt Emilio Hereda poimenoval primitivna prefinjenost. 

Joga s pogledom na morje in spa

Joga s pogledom na morje je na voljo vsak dan. Šumenje valov v kombinaciji z privoščite pa si lahko tudi spa tretmaje, ki navdih jemljejo pri starodavni majevski kulturi.

Na voljo je tudi zunanji bazen, a ob tako čudoviti obali, se boste verjetno raje namakali kar v toplem morju. 

Restavracija na plaži ponuja raznovrsten meni za vsak obrok, prav tako si kar v ležalniku lahko privoščite odlične koktajle. Če se boste odločili za zajtrk v hotelu, vam priporočamo domačo mešanico ovsenih kosmičev s cimetom in jagodami. Boljše ne boste našli nikjer. Najverjetneje vas bo pri mizi obiskala tudi prikupna mačka, ki se z veseljem prepusti božanju obiskovalcev. 

Ob polni luni se restavracija prelevi v nočni klub. Zabave so legendarne. Priporočamo vam, da se tja odpravite ob višku sezone, takrat naj bi bilo vzdušje na vrhuncu. 

Več informacij je na voljo na www.papayaplayaproject.com.

Fotografije: Ana Abram 

Preberite še: 7 top festivalov v Evropi, ki jih morate obiskati vsaj enkrat v življenju

Priporočamo tudi: 5 razlogov, da še letos odpotujete v sanjsko Havano

Najbolj brano