5 razlogov, da še letos odpotujete v sanjsko Havano

Morate jo obiskati vsaj enkrat v življenju. 

5 razlogov, da še letos odpotujete v sanjsko Havano - Foto: Ana Abram

Tukaj je pet razlogov, zaradi katerih boste letalsko karto kupili še danes. 

1. Potovanje v času

Pred kratkim smo obiskali Havano, destinacijo za tehnološki detoks. Če tudi vi iščete mesto za oddih od hitrega življenja, preplavljenega z informacijami z družbenih omrežij, boljše države od Kube ne boste našli.

El Capitolio

Že ob prvem sprehodu po ulicah boste dobili občutek, da se se prestavili nekaj desetletij v preteklost. In ne govorimo le o avtih.

Pogled z balkona hotela Gran Hotel Manzana Kempinski

2. Barvite ulice 

Ne glede na to, kam boste zavili, ob vas se bodo dvigale barvite hiše, nekatere bolj ohranjene, nekatere manj. Havana nas je prepričala predvsem s svojo avtentičnostjo. Priložnosti za fotografiranje bo nešteto. Nam je bila še posebno všeč ulica Neptuno. 

Ulica Neptuno

3. Čudoviti razgledi 

Gran Hotel Manzana Kempinski ponuja najlepši razgled na bližnji trg in glavne atrakcije, kot je kupola El Kapitolija.

Pogled s terase hotela Gran Hotel Manzana Kempinski

4. Sanjska nastanitev v Gran Hotelu Manzana Kempinski

Odkrivali smo, kaj vse ponuja prvi hotel s petimi zvezdicami na Kubi Gran Hotel Manzana Kempinski v Havani. Zgrajen je bil leta 2017, postavljen v samo središče mestnega dogajanja (znameniti bar La Floridita je oddaljen je nekaj korakov). Zunanjost, ki se sklada z arhitekturo starega mesta, in moderna notranjost bosta zadovoljili tudi najbolj zahtevnega gosta. 

Njegova največja atrakcija je brez dvoma bazen. Z dvigalom se odpeljete do šestega nadstropja, kjer vam bo pogled na mesto vzel dih. Glavne znamenitosti starega mesta se bodo zdele na dosegu roke. Najlepši razgledi na fotogenično Havano vam bodo na voljo kar medtem, ko boste srkali vaše najljubše koktejle. Ali lahko tu ostanemo za vedno?

Bazen na strehi hotela

Visoki stropi, prostorne sobe in moderno pohištvo vas bodo v trenutku prepričali, da je to eden izmed najlepših hotelov, ki ste jih obiskali do sedaj. Sobe se ponašajo tudi z modernimi kopalnicami s tušem in kadjo, balkonom z razgledom na mesto in brezplačnim brezžičnim internetom, ki je na Kubi prava redkost. Bi si sploh lahko zaželeli še česa boljšega?

Kopalnica v Gran Hotelu Manzana Kempinski

Za zajtrk lahko izbirate med nešteto jedmi različnih svetovnih kuhinj, vse od poširanih jajc, do rogljičkov in svežega sadja. Izbira je neskončna. Večerjo si lahko privoščite v restavraciji z ragledom na mesto, nato pa se udobno namestite v baru z občudovanja vrednim dokorjem. 

Bar v drugem nadstropju hotela

Več informacij o Gran Hotelu Manzana Kempinski v Havani ter informacije o razpoložljivosti in ceni najdete na njihovi spletni strani Kempinski.com.

5. Koktejli

Earnest Hemingway je brez dvoma vedel, kje strežejo najboljše koktejle v Havani. Pisatelj naj bi redno zahajal v bar La Floridita, ki ga sedaj poznamo kot zibelko koktejla Diquiry. Elle priporoča, da si privoščite vsaj enega - nas je najbolj navdušil okus manga. 

Obiskali smo tudi bar La Bodeguita del Medio, kjer naj bi Hemingway pil mojito. Na steni visi tudi njegov zapis, ki naj bi to teorijo potrjeval. Žal pa se je izkazalo, da gre le za marketinški trik, navaja Eater.com. A tudi, če gre le za ponaredbo podpisa, mojito je bil še vedno odličen. :)

Besedilo in fotografije: Ana Abram

Preberite še: Julia Roberts je to barvo nosila bolje kot kdorkoli drug

Priporočamo tudi: 5 kosov iz omar naših babic, ki jih bomo nosili to sezono

Najbolj brano