Nuša Gnezda: "Žensko telo je po porodu drugačno in ne bo nikoli več takšno, kot je bilo prej."

Njene iskrene besede lahko olajšajo proces spreminjanja telesa.

Nuša Gnezda: "Žensko telo je po porodu drugačno in ne bo nikoli več takšno, kot je bilo prej." - Foto: IG / Nuša Gnezda

Vsako telo se skozi različna obdobja in izkušnje v življenju spreminja. Gre za proces, ki ga ni moč ustaviti, kar pa ne pomeni, da je to dejstvo vedno lahko sprejeti. Ženske smo pri tem še posebej na udaru, saj družba nemalokrat sugerira, da bi to moralo ostati nespremenjeno in venomer mladostno. Ta pritisk lahko rezultira v težavah s samopodobo, kar pa zna močno poslabšati kvaliteto našega življenja.

Vsekakor pa nam lahko pri tem pride prav dobra miselnost, o kateri je govorila gostja našega zadnjega ELLE podkasta, znana osebna trenerka  in strokovnjakinja za treniranje žensk med nosečnostjo in po porodu, Nuša Gnezda

Nalila je čistega vina in povedala, da je to, da se telo celo življenje spreminja dejstvo, ki ga je najboljše sprejeti in si tako olajšati življenje. "Ko to enkrat sprejmeš in si miren, je znatno lažje. Ogromno žensk želi imeti telo in stremi k nečemu, kar ni mogoče. Mogoče je recimo le za 2 % žensk, ampak če sama ne spadaš tja, nimaš šans. 

Poudarila je, da se enak proces zgodi po porodu, kar pa je šele začetek, saj nas bodo spremembe telesa redno spremljale. "Temu lahko pariramo z operacijami, vendar le če je to način, ki nam ustreza, če pa ne, je boljše sprejeti dejstvo, da se bo naše telo celo življenje spreminjalo.", je še pojasnila.

Celoten video pogovora si lahko ogledate tukaj: 

Fotografija IG/Nuša Gnezda

Preberite še: Salma Hayek je edina ženska, ki je tudi pokrita od glave do pet videti kot seks bomba

Priporočamo tudi: Nuša Gnezda: "Žensko telo je po porodu drugačno in ne bo nikoli več takšno, kot je bilo prej."

Najbolj brano