Noč v renesančnem gradu Castel Hörtenberg

Bi prespali v renesančnem gradu?

Noč v renesančnem gradu Castel Hörtenberg - Foto: Profimedia

Hotel Castel Hörtenberg leži v osrčju Bolzana. Za zidovi v središču mesta se dviga grad z bogato zgodovino. Njegova zgodba se je žačela že pred 500 leti, ko je Leonard Hiertmair na posestvu v eni izmed najstarejših sosesk zgradil graščino. Hiertmair je bil nato izvoljen za župana in položaj obdržal kar štiri mandate. Tako si je prislužil naziv barona in se preimenoval v von Hörtenberg.

Nekaj stoletij kasneje je posestvo kupila družina Podini, ki je projekt prenove zaupala najmljaši članici Anni. Hotel s 5* je nato svoja vrata odprl Novembra 2019. Ponaša se z nazivom prvega grajskega hotela v mestu. 

Tradicija z modernim pridihom

Sobe so opremljene moderno, še vedno pa boste čutili, da ste obkroženi z zidovi z zgodovino. Ostanki freske na zidovih se mešajo s sodobnim pohištvom in osvetljavo s pridihom mavrice.

Vsakega gosta bo pričakala buteljka vina Ampeleia, ki ga v sodelovanju z vinogradnico Elisabetto Foradori proizvaja družina Podini. Vino je pridelano po bio-dinamični metodi. Prav tako bo na voljo mineralna voda in sveže sadje, tudi mini bar je vključen v ceno sobe. 

Za tiste, ki si želite pravega luksuza pa hotel ponuja čudovito suito Stube s površino skoraj 90 kvadratnih metrov. 

Bazen in spa 

Sodoben bazen v kontrastu z mogočno podobo gradu pričara prav posebno vzdušje. Bazen obkroža manjši vrt in prostor z ležalniki. Poleg bazena je na voljo tudi savna in raznovrstne masaže in drugi tretmaji telesa in obraza. Hotel ima tudi svoj fitnes. 

Poleti si ob bazenu lahko privoščite tudi zajtrk. Poleg samopostrežnega zajtrka je na voljo tudi meni z vaflji, palačinkami in drugimi jedmi. 

Hotel ima tudi svojo restavracijo Cantina, kjer pripravljajo okusne tirolske specialitete z mediteranskim pridihom. 

Cena sob se giblje od 179 evrov naprej

Več informacij najdete na www.castel-hoertenberg.com

Fotografije: Promocijski material

Preberite še: Fotre Charme: Hotel z najlepšim razgledom na Gardsko jezero

Priporočamo tudi: Bio-hotel Stanglwirt: Raziščite pravljično Tirolsko

Najbolj brano