Neli Štrukelj in Jana Seliškar: kolekcija ETNOIR

Četrtek, 14. 10.2010

Vošnjakova 4, Ljubljana ob 18.00 uri - v okviru mednarodne razstave Smer jug-jugovzhod.

Neli Štrukelj in Jana Seliškar: kolekcija ETNOIR

Etno + Noir = ETNOIR

Oblikovalki sta navdih za kolekcijo torb našli v tradicionalnem pokrivalu avbi. Oblika izhaja iz voluminoznega zgornjega dela z gubami in bogate vezenine na spodnjem delu pokrivala, ki je v sodobni reinterpretaciji zaživela v kolekciji prestižno-urbanih, visokokvalitetnih torb iz usnja in tekstila.

Potiski na torbah sledijo predlogam motivov iz narodnih slovenskih vezenin. Kolekcija torb Etnoir združuje preverjene obrazce iz preteklosti s sodobno inovativnostjo in ustvarja presežek v neobremenjeni sopostavitvi na prvi pogled povsem različnih ali celo nezdružljivih konceptov.

Ravno zaradi kontradiktornosti združenega so torbe Etnoir primerne za urbano žensko, ki v nasprotju z uniformiranimi trendi, želi, zna in si drzne nositi in pokazati nasprotja na in v sebi.

Blagovna znamka I-bag

Filozofija blagovne znamke I-bag je oblikovati torbe, ki se ne podrejajo modnim trendom, temveč so kvalitetne in aktualne več sezon. Prav zato so namenjene izrazitim individualcem, ki bodo s torbo I-bag (I kot identity) le poudarili svojo pristno identiteto.

Neli Štrukelj kolekcije oblikuje na podlagi zgodb, konceptov, ki ne zastarajo kot sezonski trendi. Vsaka nova zgodba pripelje do raziskovanja in uporabe različnih tehnik in dodelav pri oblikovanju – rezultat pa je očiten v raznolikih torbah, z močnim konceptualnim in tehnično dovršenim izrazom. Vse torbe so izdelane v Sloveniji.

Najbolj brano