Natureta funkcionalne omake

V današnjem času ljudi pesti vse več zdravstvenih težav in bolezni, ki jim v pogovornem jeziku rečemo tudi »moderne«. Med nje spada tudi povišan holesterol ter motnje prebave.

Promocijsko sporočilo, 9. 8. 2010
Natureta funkcionalne omake

Holesterol je ena od pomembnejših maščob v krvi, ki ga telo nujno potrebuje, a lahko, če ga je v krvi preveč, tudi ogrozi naše zdravje. Povišana raven holesterola v krvi je najpogostejši razlog za razvoj bolezni srca in ožilja.

Maščobne kisline so tako za zdravje kot za življenje pomembne in nepogrešljive. Pomembno pa je vedeti, kakšne maščobe so za naše telo koristne in v kolikšnih količinah jih je treba uživati. Predvsem maščobe, bogate z omega-3 maščobnimi kislinami se uveljavljajo kot bistvena sestavina funkcionalnih živil, njihovo uživanje pa zmanjšuje tveganje pojava kroničnih bolezni srca in ožilja in pomaga zniževati holesterol v krvi. Glavni vir omega-3 maščobnih kislin so globokomorske ribe, pa tudi oljna repica, lanena semena ali orehi.

Za vse, ki želite v svojo prehrano vključiti živila, obogatena z omega-3 maščobami, Natureta ponuja kulinarično novost – omakce Prima protect +, obogatene z naravnimi prehranskimi dopolnili. Omakce so pripravljene brez konzervansov in ojačevalcev okusa in pomagajo zniževati holesterol. Nov slasten okus tune, paradižnika in pečene paprike ima dodane omega-3 maščobne kisline, ki so pridobljene iz hladno stisnjenih lanenih semen in pomagajo vzdrževati normalno raven holesterola v krvi. Omakce vsebujejo manj soli kot drugi podobni izdelki.

Za tiste, ki imajo nenehne ali občasne težave s prebavo in morajo vedno znova razmišljati o tem, kaj naj pojedo, da se izognejo črvičenju po trebuhu, pa so v Eti izdelali okusne omake Balance +. Obogatene so s prehransko vlaknino, ki je naravno prehransko dopolnilo, in ne vsebujejo konzervansov ali ojačevalcev okusa. Pripravljene so iz skrbno izbrane pečene sredozemske zelenjave s koščki paradižnika in bodo s svežino navdušile med vsakim obrokom. Ker ne vsebujejo sestavin živalskega izvora, so primerne tudi za vegetarijance. Odlično gredo k proseni kaši ali polnozrnatim testeninam, uporabite pa jih lahko tudi kot preliv za pico ali kot prilogo h koruznemu čipsu.

Dober tek in veliko zdravja vam želimo!

Najbolj brano