Najpogosteje iskane besede na Najdi.si

Kaj in koga smo slovenci najpogosteje iskali na spletu v letu 2009?

Najbolj vroča iskanja na Najdi.si v letu 2009 so gripa, Horoskop, La Toya, Tomaž Humar, Janez Janša in Joc Pečečnik.

Najpogosteje iskane besede na Najdi.si - Foto: Fotografija Shuttestock

Med dogodki, ki so se najbolj dotaknili Slovencev v letu 2009, so smrt Michaela Jacksona in Tomaža Humarja, gripa, evropsko prvenstvo v košarki in poroka Janeza Janše.

Top 10

Na vrh lestvice TOP 10 iskanj se je sicer uvrstila beseda horoskop, kar kaže, da Slovence še vedno najbolj zanimata usoda in prihodnost, prav tako se zelo zanimajo za spletne skupnosti. Med najbolj iskane besede so se namreč uvrstile še vreme, gmail, facebook, google, 24 ur, avto.net, netlog, igre in sex.

Slovenke

Katera Slovenka je bila najbolj zaželena in iskana? Zmagovalka je porno zvezda La Toya, druga najbolj zaželena je bila Natalija Verboten, ki je prekinila zmagoslavje svetlolask, sledi ji Urška Čepin.

Slovenci

Prva tri mesta na lestvici najbolj iskanih moških so pripadla pokojnemu alpinistu Tomažu Humarju, sledita mu Jan Plestenjak in poslovnež Aleš Čepin, oba sta bila na lestvici najbolj iskanih moških že po prvem polletju.

Glasba

Koga od slovenskih glasbenikov smo najraje poslušali? Prva tri mesta so tokrat pripadla ženskam. Na lestvici slovenskih glasbenih izvajalcev je prvo mesto zasedla Natalija Verboten, sledita ji Urška Čepin in Saša Lendero.

Šport

Vrh lestvice najbolj iskanih slovenskih športnikov se je konec leta popolnoma spremenil. Na vrh se je povzpel pokojni Tomaž Humar, za njim pa smučarka Tina Maze in ekstremni kolesar Jure Robič.

Politika

Tudi lestvica najbolj iskanih politikov prinaša presenečenje. Krono prvega mesta je od Katarine Kresal, ki je padla na drugo mesto, prevzel nekdanji premier Janez Janša, sledi jima aktualni premier Borut Pahor. Tokrat na lestvici ni predsednika države Danila Türka.

Dogodki

Da na iskanja na Najdi.si vplivajo dogodki v Sloveniji in v svetu, kaže tudi lestvica najbolj iskanih tujih zvezd. Iz ozadja se je na prvo mesto iskanj povzpel pokojni Michael Jackson, za njim naša soseda Severina, na tretjem mestu pa jima sledi Lady GaGa, obe sta v primerjavi z iskanji v prvem polletju na lestvici izgubili eno mesto.

Blog

Najbolj iskan blog leta 2009 je blog Saše Einsiedler Heliopolis (heliopolis.si/blog), spletne bralce pa zanimajo tudi Jonasovi zapisi (jonas.blog.siol.net) in blog Irene Sirene (irena.blog.siol.net).

Turizem v Sloveniji

Najbolj iskane turistične destinacije v Sloveniji so Čatež, Bohinj in Portorož.

Avtomobilizem

Pogled v svet avtomobilizma in iskanj pove, da je najbolj priljubljena avtomobilska znamka še vedno Renault, po iskanjih sledita Opel in Volkswagen.

Najbolj brano