Prava Italijanska kuhinja v evropskih prestolnicah

Ko boste obiskali eno, boste želeli preizkusiti vse. 

Prava Italijanska kuhinja v evropskih prestolnicah - Foto: Libertino

Restavracije skupine Big Mamma Group so znane po okusni italijanski kuhinji in privlačnem dekorju. Ljubitelji klasičnih italijanskih jedi zagotovo najdejo nekaj zase, poskrbljeno pa bo tudi za tiste bolj zahtevne.

Vse restavracije skupine so prežete z domačnostjo. Če ne bi vedeli, da je restavracija nova, bi zagotovo pomislili, da tam stoji že dolga leta. Uspe jim pričarati občutek tradicije, ki smo ga navajeni v italijanskih restavracijah.

Meni vseh restavracij skupine navdihujejo podobne jedi, našli boste okusne pice, testenine s tartufi in tiramisu, vseeno pa ima vsaka tudi svoje specialitete.

Trenutno skupina zajema osem restavracij v Parizu ((East Mamma, Ober Mamma, Mamma Primi, Pink Mamma, Poppolare, Biglove Caffé and La Felicita in Libertino) in dve v Londonu (Gloria in Circolo Popolare). Obiskali smo Libertino in Circolo Popolare, najnovejši ediciji v obeh mestih. 

Libertino v Parizu

Libertino je ena izmed najnovejših restavracija skupine, ki se je pred dobrim letom odprla v Parizu. Opremljena v stilu 70. let prejšnjega stoletja vas bo privabila z nepogrešljivih dekorjem. Restavracija je polna na pol skritih kotičkov, ki gostom ponujajo intimne trenutke, primerna pa je tudi za velike skupine. 

Na svoj račun boste prišli tudi ljubitelji koktajlov. Priporočamo le, da se najprej pozanimate, kako močni so, saj se po vsebnosti alkohola precej razlikujejo. 

Očarljiv dekor v restavraciji Libertino

Kaj naročiti?

Začnite s sočno burrato na paradižnikovi posteljici in solato iz hobotnice.

Nikar ne zamudite specialitete za dva, vegetarijanske carbonare, ki jo postrežejo v velikanskem kolutu sira. Jed je nadvse instagramabilna, ne bo pa razočarala tudi vaših brbončic. 

Za konec si privoščite kos limonemisuja, specialitete skupine Big Mamma tiramisu prelije z limonino kremo. Namig: če vas med nalaganjem na krožnik vpraša, ali boste še, prikimajte. 

Vegetarijanska carbonara

Circolo Popolare v Londonu

Po uspešnem odprtju prve restravracije Gloria, je svoj kotiček v Londonu dobila tudi najnovejša Circolo Popolare. Visok strop, okrašen z vejami jelk in lučkami (ne le decembra), in stene napolnjene s fotografijami in osvetljenimi steklenicami - v hipu se počutimo kot doma. 

Domačno vzdušje v restavraciji Circolo Popolare 

Kaj naročiti?

Nočemo se ponavljati, a ko se ponudi priložnost za burrato, je ne smete izpustiti. V vsaki restavraciji skupine Big Mamma Group jo namreč postrežejo na nekoliko drugačen način. 

Ne zamudite domačih testenin mafaldine s tartufi in gobami, navdušeni pa boste tudi nad izbiro pic. Če pridete v skupini pa lahko naročite tudi en meter dolgo pico (ja, prav ste prebrali). 

Za sladico lahko izbirate emd klasičnimi italijanskimi specialitetami, od tiramisuja do mini pečenih jabolk. 

Okusna burrata 

Fotografije: Promocijski material

Najbolj brano