Izjemna Sarah Brightman prvič v Sloveniji na velikem božičnem koncertu Royal Christmas Gala

Slovita britanska sopranistka Sarah Brightman bo 22. decembra 2017 v Dvorani Stožice prvič nastopila v Sloveniji in bo priredila pravo glasbeno poslastico za vse ljubitelje klasične glasbe. V sklopu turneje Royal Christmas Gala, bo ta priznana mednarodna umetnica s svojimi glasbenimi gosti priredila svečani koncert, obogaten z razkošnimi svetlobnimi efekti in vrhunsko produkcijo.

Promocijsko sporočilo, 23. 11. 2017

Ob spremljavi simfoničnega orkestra nam Sarah Brightman pripravlja širok spekter tradicionalnih božičnih pesmi in svojih največjih uspešnic, kot sta »Amigos para siempre« in brezčasna »Time to Say Goodbye«, ki jo je pela skupaj z Andreo Bocellijem. Že več kot 30 let njen glas odzvanja v gledališčih, arenah, na stadionih in doslej je očarala že milijone oboževalcev po celem svetu. Da je temu tako, govorijo tudi številke: več kot 32 milijonov prodanih albumov po celem svetu in preko 180 prejetih zlatih/platinastih nagrad. Doslej je tudi edina umetnica, ki je bila povabljena na kar dve otvoritvi olimpijskih iger.

Sarah Brightman – globalna pevka, glasbena ikona, igralka in humanitarka

Mednarodna pevska zvezda, Sarah Brightman, je svetovno najbolj prodajana sopranistka. Bila je pionirka crossoverja v klasični glasbi in se ponaša z vokalnim razponom kar treh oktav. Je edina umetnica, ki je istočasno posegala po vrhovih tako Billboardove lestvice plesnih pesmi kot tudi klasičnih.

Sarah Brightman je nedvomno ena največjih svetovnih vokalistk našega časa in spade v sam vrh najbolj eminentnih pevk. V 30 letih je njen glas očaral milijone oboževalcev po celem svetu, tako v gledališčih, kot tudi v arenah in na stadionih. S prodajo okoli 32 milijonov nosilcev zvoka, je prejela čez 180 zlatih/platinastih priznanj v več kot 40 državah. "Time to Say Goodbye", pesem, ki jo je zapela skupaj z Andreo Bocellijem, je postala izjemna mednarodna uspešnica.

Sarah Brightman

Rojena je bila v Berkhamstedu v Angliji, kjer je tudi odraščala in že pri treh letih pričela z učenjem petja in plesa. Svojo kariero je začela v televizijski plesni skupini Hot Gossip in izdala nekaj disco uspešnic kot solo pevka. Leta 1981 je debitirala v predstavi Mačke na West Endu, kjer je spoznala skladatelja Andrewa Lloyda Webberja. Nato je nastopala v nekaj broadwayskih muzikalih, med njimi tudi v slavnem Fantom iz opere, v katerem je nastopala v vlogi Christine Daae.

Po mnogih uspešnih letih na glasbenih odrih, se je Sarah odločila za nekaj povsem novega in je nadaljevala kariero z nekdanjim Enigminim koproducentom Frankom Petersonom. Tako je se rodil album »Dive« (1993), s katerim je dosegla svoj prvi solistični veliki uspeh na mednarodni ravni. Njun naslednji projekt »Fly« jo je ponesel po vsej Evropi z uspešnico »A Question of Honor«. Single "Time to Say Goodbye", ki ga je zapela skupaj z Andreo Bocellijem pa je prinesel velik svetovni uspeh. Prodali so ga v kar 12 milijonih izvodov po celem svetu. Njeni kasnejši albumi Eden (1998) La Luna (2000), Harem (2003) in Symphony (2008) so vsi posegali po vrhovih Billboardovih lestvic in so bili pospremljeni s svetovnimi turnejami.

Sarah je bila tudi povabljena na številne velike koncertne dogodke, med njimi na koncert za princeso Diano leta 2007, kjer je nastopila z Joshem Gobanom. Je tudi prva umetnica, ki je kar dvakrat nastopila na olimpijskih igrah: prvič leta 1992 v Barceloni s pesmijo »Amigos Para Siempre« skupaj s španskim tenoristom Josejem Carrerasom, ko ju je videla kar milijarda gledalcev po celem svetu. Šestnajst let kasneje pa je zapela skupaj s kitajskim pevcem Liu Huanom na olimpijskih igrah v Pekingu, ko ju je lahko videlo kar 4 milijarde ljudi, prav tako v neposrednem prenosu.

Sarah Brightman

Nastopila je v nekaj filmih, med njimi v »Repo! The Genetic Opera« (2008), rock opernem filmu režiserja Darrena Lynna Bousmana in v filmu Stephena Evansa »First Night« (2011), kjer je nastopila ob Richardu E. Grantu. Poleg tega je ustanovila tudi lastno filmsko podjetje, Instinct Films.

Njena strast in ljubezen do njenega ustvarjanja sta jo peljala v vedno večji umetniški napredek in graditev pevske kariere. Leta 2012 je sprejela Unescovo nominacijo za ambasadorko Umetnikov za mir in se je aktivno posvetila svoji novi vlogi, tudi za UNESCO.

Leta 2012 je tudi izdala svojo prvo pesem »Angel« z novega albuma »Dreamchaser«, ki ga je izdala leto kasneje po celem svetu, in je dosegel tudi prva mesta na svetovnih glasbenih lestvicah, nato pa je dve leti bila na svetovni turneji, na kar petih kontinentih in na več kot 100 koncertih.

Leta 2012 pa je tudi imela tiskovno konferenco v Moskvi, na kateri je najavila svoj namen udeležiti se poti na Mednarodno vesoljsko postajo (ISS), leta 2015 pa se je lotila napornih in dolgotrajnih priprav ba vesoljski polet v Zvezdnem mestu v Rusiji, a je žal po petih mesecih priprav objavila, da se misije zaradi družinskih razlogov ne bo mogla udeležiti.

Junija 2016 je Sarah prejela prestižno italijansko odlikovanje 'Cavaliere' v Ordine al Merito della Repubblica Italiana, ki ji ga je predal generalni konzul Italije, g. Francesco Genuardi. Privatna ceremonija je bila izvedena ob italijanskem nacionalnem dnevu na generalnem konzulatu Italije v New York Cityju.

Leta 2016 se je Sarah podala na veliko turnejo "Gala – An Evening with Sarah Brightman" po Japonski, Kitajski, Tajvanu, Koreji in Mehiki.

Več informacij na: www.starprodukcija.hr, www.sarahbrightman.com in www.gregorian.de

Vstopnice so že na voljo na www.eventim.si in na vseh njihovih pooblaščenih prodajnih mestih.

Najbolj brano