Festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana 2015

Med 28. in 30. marcem se bo na Obali odvil prav poseben praznik, saj bo že 17-ič zapored potekal eden največjih festivalov vin v Sloveniji. Festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana, se vsako leto odvija v drugi obalni občini, letos pa se ponovno dogaja v Lifeclass hotelih Portorož.

Promocijsko sporočilo, 19. 3. 2015
Festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana 2015 - Foto: LifeClass

Tridnevni dogodek bo tokrat potekal v portoroškem Hotelu Slovenija in tudi letošnje leto se bo festivalski konec tedna začel s kulinarično uverturo. Doživetje Malvazija LIFE se bo odvilo v soboto, 28. marca 2015, ob 19. uri, ko bo lokalne proizvajalce in ponudnike butičnih istrskih gastronomskih delikates združilo z izbranimi malvazijami večera. Poleg prijetne rustikalne atmosfere bodo obiskovalci »Fogolerja« v Grand Hotelu Portorož deležni ponudbe izbranih dobrot in se tako ogreli za vinsko obarvano dogajanje naslednjih dni. Domači kuharji iz LifeClass Hotels & Spa bodo v vlogi ambasadorjev lokalnih dobrot iz prvinskih sestavin pripravili tradicionalne jedi tega okoliša in na ta način pričarali bogastvo v okusih in raznolikosti obmorskega živeža. V nedeljo, 29. marca, bo ob 15. uri v Hotelu Slovenija v Portorožu sledilo odprtje 17. Festivala Malvazija, pestro pa bo vse do ponedeljkovega večera.

Festival Malvazija 2015 bo v prostorih hotelov LifeClass Portorož v žlahtnih okusih Mediterana združil več kot 50 vinarjev iz slovenske Istre, Brd, Krasa, Vipavske doline, hrvaške Istre in Italije, ki bodo predstavili okoli 100 vzorcev malvazij, prevladujoče bele istrske sorte vina. Obiskovalci bodo v nedeljo in ponedeljek lahko poskusili prav vse, za degustacijski kozarec pa bo treba odšteti 10 evrov.

V času degustacij bodo organizatorji vabili tudi na strokovne in kulinarične delavnice, kjer boste spoznavali različne odtenke te sorte vina in pravilne korake degustacije, predstavili pa vam bodo tudi zmagovalne malvazije, ki so jih vinarji prijavili na tekmovanje »ocenjevanje sommelier Slovenije«.

Več informacij o samem festivalu najdete na spletni strani www.malvazija.info.

Najbolj brano