Erick Morillo in Valentino Kanzyani v Kurzschlussu

Obeta se mesec, poln dogodkov. 

Erick Morillo in Valentino Kanzyani v Kurzschlussu - Foto: Promo material

Sobotna Kurzschluss vročica z Erickom Morillom

Od latino ritmov v ‘rodni’ Kolumbiji, hip hop navdiha z ulic New Yorka in slovitih house zabav v klubih na Ibizi, le malo stvari v svetu glasbe in zabave je, pri katerih ameriški didžej Erick Morillo ne bi sodeloval.  23. novembra bo svojo mešanico vsega naštetega in še več pripeljal s seboj v Kurzschluss, kjer bo slovenskim oboževalcev ponudil glasbeno izkušnjo, ki jo je izpopolnjevalveč kot 30 let. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventim.

Tempo bodo na Gospodarskem razstavišču narekovali še Ian Sound, rezident legendarnega Štuka, ki z edinstveno mešanico old school Housea in Tech Housea, navdušuje na največjih festivalskih dogodkih po Evropi. Z globokimi bas linijami, ki človeka zapeljejo v gibanje in skrbno izbrani vokali, ki obudijo čustva, bo oder zavzel Tim Urbanya, ki je svoj pečat pustil v Ambasadi Gavioli, Byblosu, Cirkusu, na festivalu Exit in številnih drugih, hedonistično noto pa bodo v večer vpeljali Sharkatique Tunes, projekt dižejev Sharka, Jake in Sylvaina.
 
ErickMorillo, ki uspešno krmari na čelu glasbenega imperija Subliminal Records, je že skoraj dve desetletji eden najbolj prepoznavnih in zaželenih didžejev v svetovnem merilu. Povsem razumljivo, da se 48- letni Erickpraktično nikoli ne ustavi, pa naj gre za njegove tedenske zabave v domačem New Yorku, vsakoletnega gostovanja na zabavah Subliminal Sessions v okviru Winter Music Conference v Miamiju ali sedaj že legendarnih zabav v slovitem klubu Pacha na Ibizi do častnega mesta rezidenta v londonskem klubu Ministry of Sound, ki mu je pripadel kot enemu redkih ameriških didžejev. Njegov urnik je tudi za številne stanovske kolege nepredstavljiv. Še posebej v poletnih mesecih, ko ga lahko vidimo vse od Neaplja, Mikonosa in Londona, lahko številka naraste tudi do 30 nastopov mesečno.

“Oče” slovenske elektronike Valentino Kanzyani se vrača v Kurzschluss

Ljubljana, 24. september – Lani je za mešalko stal kot podporni izvajalec Belgijke Amelie Lens, 22. novembra pa se Valentino Kanzyani s svojim "oldies goldies" setomRock the discotheque!v Kurzschluss vrača kot zvezda večera. Pionir slovenske elektronske glasbe – pravijo mu kar veliki mag techna– je eden redkih glasbenih virtuozov, ki še vedno ostaja zvest prepoznavnemu setu s tremi gramofoni. Vstopnice so že na voljo na vseh prodajnih mestih Eventim.

Tine Kocjančič, bolj poznan pod psevdonimom Valentino Kanzyani, se je z vrtenjem glasbe prvič spoznal že v najtniških letih, svoj didžejski debi je v klubu doživel pri rosnih petnajstih. 44- letni Koprčan si je kot solastnik in producent založbe Recycled Loops od leta 1999 uspel ustvariti neuničljiv status na sceni elektronske glasbe, ki ga je skozi leta nadgrajeval v kultni diskoteki Ambasada Gavioli.Upravičeno nosi naziv očeta elektronske glasbe v Sloveniji in ustanovitelja novega vala techna,ki je rezultat njegovega nenehnega eksperimentiranja z različnimi zvoki in stili. S svojim prvim albumom in “žgečkljivo” Pornoramoje dosegel takojšen uspeh, ki mu je omogočil sodelovanja z drugimi eminentnimi imeni elektronske scene, kot so Deep Dish, 20:20 Vision, Jon Carter, Wally Lopez, Ken Ishiin Carl Cox.
 
Valentino ostaja zvest svojim začetkov in tako še danes ostaja eden redkih didžejev, ki še vedno vrtijo z gramofonskimi ploščami.Sicer se je preizkusil tudi v bolj digitalnih prijemih, vendar je hitro ugotovil, da mu je listanje med ploščami v veliko večji užitek, kot pa med mp3-ji. V tem vidi veliko več emocij.

Fotografije: Promo material 

Najbolj brano