Dobrodošli v bleščečem svetu kristalov Swarovski

Svet kristalne umetnosti v Wattensu na Tirolskem v Avstriji, ki ga je leta 1995, ob stoletnici obstoja podjetja Swarovski, ustvaril vsestranski umetnik André Heller, od leta 2015 ponuja tudi Velikanov vrt, prežet s sodobno umetnostjo, navdihnjeno s kristali Swarovski. Velikanov vrt razen estetskih užitkov ponuja tudi zabavo. Nič manj pa ni zanimiv tudi Velikanov svet, sestavljen iz mnogo čudežnih dvoran.

Kristalni oblaki se zrcalijo na vodni gladini in s tem dodatno popeljejo v sanjski svet kristalov Swarovski.d

Velikanov vrt oziroma celotno območje Sveta kristalov Swarovski se razprostira na ozemlju, ki ga je dovolj za več kot 10 nogometnih igrišč.

vcx

Zanimiva pa je tudi zunanjost igralnega stolpa. Na fasadi si lahko ogledate celoten živalski vrt.

bvc

Tiho svetlobo je ustvaril nizozemski oblikovalec Tord Boontje, ki sodeluje s podjetji Shiseido, Yamaha, Hewlett Packard, Bisazza, Target, Philips, Kvadrat, Alexander McQueen ... Paleta njegovih izdelkov vključuje razsvetljavo, grafike, tekstil, keramiko in pohištvo.

nb

Igralni stolp je namenjen najmlajšim obiskovalcem kakor tudi starejšim. Je eno od najvišjih igrišč pod streho, saj je visoko 20 metrov, ponuja pa večdimenzionalna doživetja in možnost plezanja na plezalni mreži, ki se razteza 14 metrov visoko.

g

Ledena steza je delo tirolskega arhitekta Oliverja Irschitza, ki se je posvetil razvoju interaktivnih instalacij.

gf

Za eno od dvoran čudežev je prispeval britanski izumitelj in umetnik Jim Whiting s svojo novo različico mehaničnega gledališča, ki mu jo je prvič prav tako naročil André Heller leta 1987 za zabaviščni park v Hamburgu.

g

Že v Modri veži, ki je na začetku podzemnega Velikanovega sveta vas pričakajo dela priznanih svetovnih umetnikov, kot je Salvador Dali.

ko

Kristalni oblak je sestavljen iz več kot 600 tisoč ročno obdelanih kristalov v treh različnih velikostih.

mn

Več o tematskem parku sveta kristalov Swarovski www.swarovskigroup.com

Pripravila: Suzana Golubov

Najbolj brano