Botoks za prsi po porodu

Vsi vemo, da je botoks hitra in učinkovita rešitev za izginotje gubic na čelu, okoli oči in ust. Zdaj pa so raziskovalci odkrili še en učinek, ki ga ima ta priljubljen, a še vedno strup, in sicer za oblikovanje povešenih prsi.

Botoks za prsi po porodu - Foto: Fotografija Shutterstock

Postopek traja približno pol ure in je izredno priljubljen med zaposlenimi mamicami, ki nimajo časa, da bi šle pod kirurški nož in na ta način pridobile svojo prednosečniško postavo.

Zdravniki pravijo, da je postopek namenjen predvsem za enkratno in hitro povrnitev samozavesti, ne pa kot reden tretma. »Novopečena mlada mamica, verjetno nima v svoji garderobi veliko oblačil, ki so ji prav. Vseeno pa je že nekaj tednov po porodu pod pritiskom, da mora izgledati čudovito. In ta nov način uporabe botoksa ji lahko pomaga pri tem, « pravi plastični kirurg Sach Mohan.

Dr. Mohan priporoča mamicam, da po porodu počakajo vsaj 3 mesece, preden si z botoksom oblikujejo prsi, saj se v tem času hormonsko ravnotežje ponovno vzpostavi.

Postopek

Zdravnik z anestetično kremo omrtviči prsi in nato vbrizga 12 injekcij botoksa v prsno mišico, ki onemi, kar povzroči, da se okrepijo ostale mišice in rezultat so rahlo dvignjene prsi. Za tretma bi odšteli približno 1120 evrov.

Zanimivost: Čeprav je botoks najbolj poznan po tem, da 'briše' gubice, je prav tako učinkovit v boju proti potenju in preprečevanju lomljenja zob. Uporablja se ga tudi proti migrenam, raziskujejo pa celo njegov učinek pri lajšanju posledic kapi.

Zdrava pamet

pa naj vas ob poplavi 'popolnih prsi' vseeno opomni na to, da je vaše telo takšno, kot je in da tiči vzrok vsake spremembe v naravnem procesu in vsako negativno gledanje na svoje telo izvira iz vaše glave.

Obstaja botoks tudi za to? !

Najbolj brano