Ste se kdaj spraševali, zakaj so nekatere restavracije s svojimi chefi tako izjemne? Kaj je tisto, kar jih loči od povprečno dobrega kuharja? Na to nam je odgovorila Ana Roš Stojan.
Svetovno znana chefinja je v novi epizodi ELLE podkasta poslušalcem razkrila svoje mišljenje na to večno vprašanje, ki se nemalokrat pojavi na področju kulinarike. Preberete in ogledate si ga lahko spodaj.
"Jaz mislim, da je tisto, kar loči izjemnega chefa od kuharja, zagotovo 30 odstotkov talenta. Se pravi občutek za okuse, kontraste, temperaturo, za barve ... Včasih pravim, da sama vidim okuse tako kot slikar vidi barve. Vendar je tistih 70 odstotkov ključnih, ker lahko brez trdega dela, vaje in znanja, tistih 30 odstotkov vržeš naravnost v koš za smeti, ker ti ne pomagajo. V življenju sem spoznala veliko mladih ljudi na svoji poti, tudi Slovencev, ki so bili izjemno talentirani, s kar nekaj strokovnega znanja, a za sabo niso imeli veliko vaje. In temu človeku potem pri dvaindvajsetih letih krila tako zrastejo, da v tistem svojem poletu zgrmi naravnost v prepad."
Vrhunska chefinja je tako odgovorila.
Vrhunska kuharska mojstrica, ki je Hiši Franko priborila dve Michelinovi zvezdici, in nagrajenka v kategoriji Elle ženska, je spregovorila med drugim tudi o tem, kje sama najraje obeduje, ko je na potovanjih, kaj bi Slovenijo lahko popeljalo med svetovno kulinarično elito in kako se v kuhinji znajdeta njena otroka in mož.
Celotno epizodo si lahko ogledate tukaj:
Preostale ELLE podkaste z zanimivimi gosti si lahko ogledate na tej povezavi.
Fotografije osebni arhiv
Preberite še: To sladko "pregreho" si lahko privoščite mirne vesti, a le, če jo uživate v takšni obliki: 5 razlogov za njeno uživanje in sladek brezgrešni recept
Priporočamo tudi: Pravi zapravljivci: 3 nebesna znamenja, ki bolj kot seks obožujejo nakupovanje
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?